ГЕРБ-СДС за 100 дни управление на кабинета "Петков": Българите писаха тройка на аматьорите по управление

  • 23 март 2022 14:36

  • 1415
  • 10
© Novini.bg

Минаха сто дни от назначаването на правителството на Кирил Петков. Българските граждани писаха тройка на аматьорите по управление. Най-сериозният провал е този на Рашков и Рашковото МВР. Над 60% от българите смятат, че МВР е използвано за политическа репресия. Това се потвърди и от българския съд, който отказа да разглежда протоколите от дейността на Рашковото МВР. Това заяви на брифинг председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова 

Потвърди, че действията на МВР са незаконни, нелегитимни, извършени от некомпетентен орган. Днес адвокатът на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова депозира жалба в СРС срещу заповедите за задържане. Очакваме съдът в срок да потвърди това, което вчера в своето определение заяви и СГС. Управляващото мнозинство отхвърли нашето искане за изслушване на свидетеля, временно изпълняващ длъжността министър-председател, т.нар. Просто Киро в пленарна зала, допълни Атанасова и каза:  

Именно той е основен двигател на тази некомпетентна и импотентна операция.

В декларация: От сега нататък за нас от ГЕРБ-СДС Кирил Петков вече не е премиер на България, Рашков не съществува

Тази операция се случи в денят, в който Бойко Борисов се срещна във видеоконферентна връзка с Петро Порошенко. Има ли връзка незаконният арест на Борисов със срещата му с бившия президент на Украйна и със заявката, че ГЕРБ-СДС ще настоява за сериозна подкрепа за Украйна? Подозираме, че има такава причинно-следствена връзка, коментира шефът на парламентарната група на ГЕРБ.

Оценката за това как се справя едно правителство е най-точна, когато я дават финансовите пазари. Когато те вярват на едно управление, те го финансират при по-изгодни условия. А когато не му вярват, те увеличават своята премия за риск. В аукциона за 7,5-годишна ДЦК, която се проведе в понеделник. Той приключи с постигната доходност от 1, 33% в сравнение с 0,49% през ноември месец на миналата година. Много хора биха казали, че това се дължи на войната. З ада сме максимално обективни би трябвало да гледаме спреда. Ако войната беше причината за повишението, то този спред би трябвало да бъде еднакъв за България и за Германия, защото войната влияе еднакво. Спредът между нашите и германските държавни ценни книжа се е увеличил с 20% само за три месеца. Това е оценката на финансовите пазари за начина по който се управлява България, разкри депутатът Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор:

При обичайни обстоятелства днес трябваше да правим анализ на 100-те дни управление на Кирил Петков. В безпрецедентната политическа ситуация, където министър-председателят разпорежда ареста на лидера на опозицията, този анализ е неуместен. Макар че да правиш анализ на нищото не е много трудна задача. В медиите се появи един документ, за който се твърди, че е по повод показанията на министър-председателя Петков. Този документ трябва да бъде изследвам обстойно. Трябва да се изучава не само по правни науки, но и по медицина. Логиката е възхитителна. Аз съм видял Делян ДобревДелян ДобревДелян Добрев e заместник-министър на икономиката, енергетиката и туризма (ресор: да пие бира. От това произлиза, че Добрев е алкохолик. А от това, че е обрал пощенската кола в Арабаконашкия проход. Логиката е подобна, коментира Томислав Дончев. 

В декларация: От сега нататък за нас от ГЕРБ-СДС Кирил Петков вече не е премиер на България, Рашков не съществува

Споменават се две институции-Изпълнителна агенция Одит на средствата от ЕС и Дирекция Национален фонд в Министерството на финансите. За тях някой бил казал, че не работят добре. Двете служби на създадени при правителството на Сергей Станишев и са укрепвани през годините. Оценки за работата на българските одитори преценяват европейските одитори. Ако има пропуск в тяхната работа, първи ще реагират европейските одитори като ограничат финансирането по някоя програма. Ако бъде оронена репутацията на Агенцията, това означава директно блокиране на европейското финансиране за България. Бих призовал да не се правят такива лековати коментари за ключови институции, разкри той. 

Различни медии вадят списъци с депутати, които ще бъдат задържани. Не знаем дали е истина или не. Затова много се надявахме министър-председателят да уважи парламента и да му зададем въпроси за това, което се случи миналата седмица, но и за това, което следва. В режим на прозрачност да уведомят народните представители кои ще бъдат арестувани. Не виждам причина министър-председателят или поне министър Рашков да не ни информират, завърши изказването Дончев. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1415 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.03.23 | 14:55

5
двойка не заслужават, камо ли тройка!
КоР ЗА БКП-2 "ГЕйРБ и ЧУК" ☭

2022.03.23 | 16:28

10
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭ ТУЛУМ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ И ГЕШЕВ КАСКЕТА ИЗТЕКОХА В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ.... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА
НАРОДЕН ЛЕЧИТЕЛ

2022.03.23 | 16:10

9
ШИБАМ ГЕЙБЕРИ ЗА ЗДРАВЕ !

2022.03.23 | 14:47

1
Google - стана основният и единствен източник за информация на правителството на “ просто” Киро; Скалъпеният арест по ,,неотложност” на бившият премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия - Бойко Борисов -отчаян ход на кризисен PR, за да могат да т.нар. пишман управляващи да гарантират още малко своето собствено съществуване‼ Не трябва да се забравя: Абсолютният произвол в действията на министър Бойко Рашков, които се изразяват в репресивни действия спрямо български граждани, включително заплахи и арести. ❗Показателно е, че Румен Радев - архитектът на това правителство много често се разграничава от действията или бездействията на правителството на “просто” Киро. На тези аматьорски действия трябва да се сложи КРАЙ, защото безумното поведение на тези хора е заплаха за сигурността и стабилността на страната. Единственото решение за разрешаване на кризите, предизвикани от безпомощността на тези хора, е оставка по неотложност на про100 Киро и цялото правителство на подмяната ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК ТЕГЛЕНЕ ПО 500 МИЛИОНА ДЪЛГ, ВЕЧЕ 11 МИЛИАРД, НЕ ЗНАЙНО ЗА КАКВО липса на адекватна компенсация към бизнеса и хората в създадената от тях ситуация; неадекватност в провежданата външна политика, липса на единна позиция за войната в Украйна; ФОРСМАЖОР за икономиката Какво направи за 100 дни правителството на четворната коалиция ПП-ДБ-БСП-ИТН: 100 Киро не успя да се справи. Мерките, които държавата предприе - уж за да подпомогне финансово бизнеса в България, всъщност доведоха до фалити; ❗Абсолютен провал по отношение на ваксинационната политика, свързана с КОВИД-19; Безумията в държавата продължиха с: нарушаване на Конституцията и погазване на правовия ред лично от Кирил Петков и от неговите приближени; назначенията на ключови позиции в държавата се случват по роднински признак, без значение дали съответното лице има нужната експертиза; постоянни гафове от страна на министър-председателя и непознаване на законите и правилата в държавната администрация, включително и на собствените му правомощия( “викане” на НС, назначаване на “наш човек” и т.н); невиждан скок на цените на газа, тока, хранителните продукти и горивата; припомняне на забравени практики от най-тъмните за страната ни времена - като ограничаване на покупките на основните хранителни продукти (олио, захар, брашно);
ЛАПАЙ УЯ

2022.03.23 | 16:09

8
ГЕРБАВ ТРОЛ , СКОРО ЩЕ ГО БАРАШ ГОЛ !
Демократ

2022.03.23 | 14:53

4
То смешно даже да защитаваш тези които са те обрали престъпници. Тези глупаци ни9 стовариха тази мизерия и сега продължават да са нагли.

2022.03.23 | 15:10

7
Вие точно нямате право да коментирате, Може единствено от затвора. Киро е пионка на САЩ, но такава е и Борисов.
????

2022.03.23 | 15:07

6
"Другари-господа" от ОПГ"герб", КОЛКО от БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ИСТИНАТА за: НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,..........................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб"?! КОЛКО??????????????????

2022.03.23 | 14:53

3
То и на вас толкова,става все по зле.
и аз съм от норода

2022.03.23 | 14:52

2
но не говори от мое име

Добави коментар

Водещи новини