Станислав Балабанов за ареста на Борисов: Добър старт

  • 22 март 2022 19:03

  • 6719
  • 36
Станислав Балабанов за ареста на Борисов: Добър старт
© БНТ
Слушай новината Слушай новината

МВР показа за пореден път на бъларското общество и може би за първи път на европейската прокуратура, че ние нямаме прокуратура. Тази прокуратура продължава да е пазител на престъпното статукво. Това каза в предаването "Още от деня" по БНТ депутатът от "Има такъв народ" Станислав Балабанов по повод арестите на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, бившия финансов министър Владислав Горанов и бившия правителствен говорител Севделина Арнаудова.

Всичко по темата:
Арестът на Бойко Борисов 229

Има ясни действия на МВР. Има и причинно-следствени връзки, които водят до един човек който се укрива в Дубай и който е плащал подкупи на висши държавни служители, които пък са го облагодетелствали да не плаща данъци. Причинно-следствените връзки видят до една конкретна партия – ГЕРБ. Има огромна корупция, говорим за 500 млн. лева – това са пари на всички български данъкоплатци. Отделно към европейската прокуратура са насочени сигнали за измами с евросредства. Това е един добър старт. В момента тече разследване на европейската прокуратура, те очевидно разполагат с данни и ще излязат с позиция и може да се окаже така, че българската прокуратура да бъде прескочена в името на закона, заяви Балабанов.

В последните години не бяха кюлчета и пачки, не беше Мата Хари, не беше къщата в Барселона, не бяха влиятелни бизнесмени да плащат подкупи, а прокуратурата удобно си мълчеше. Как нямаше едно досъдебно производство? Ние знаем какво се е случвало, въпросът е да се докаже юридически, посочи той.

В отговор на въпрос за поетия от ГЕРБ курс към предсрочни избори, депутатът от ИТН отбеляза: "Работа на всяка една опозиция е да търси слабостите на управлението и да го критикува, но конкретната опоциия има унизителен облик в обществото. Гледам на тази опозиция като на една крещяща опозиция, без конкретни мотиви".

Водещите новини! ГЕРБ пое курс към предсрочни избори, управляващите имат отговор за истерията с цените

В отговор на въпрос Любомир Каримански ли ще е предложението на ИТН за управител на Българската народна банка, Станислав Балабанов каза: "Ще предложим кандидатура в законовия срок. Предложението за гуверньор на БНБ не е заложено в калиционното споразумение. Няма напрежение в коалицията по темата. Така беше и с темата за зеления сертификат – тема, която също не е в коалиционното споразумение".

Когато трябва да се издигат кандидатури, се избира най-добрият за поста. Ако разглеждам г-н Каримански като популярно лице в последните месеци и като експерт. Сами можете да се уверите в неговите качества, той изнесе на гърба си два бюджета, успя да се справи в напрегнатата ситуация. По отношение на хора като г-н Кримански винаги има мнозинство. Той е всеприет. Най-важното е да спечели най-подготвената кандидатура, защото позицията е много важна за държавата, каза още Балабанов.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
6719 36

Свързани новини

Коментари 36

Добави коментар
като го правят

2022.03.23 | 09:02

36
добър цирк е палячо
Гого

2022.03.23 | 06:56

35
Момчето арно си го дума. Ко сте ревнали. Шубе вай че като окушарат Боко ша доде и ваш ред, Тъпи комуняги ненаситниа гербажийска сган. Дано са задавите от алчност.

2022.03.23 | 00:33

34
Google - стана основният и единствен източник за информация на правителството на “ просто” Киро; Скалъпеният арест по ,,неотложност” на бившият премиер и лидер на най-голямата опозиционна партия - Бойко Борисов -отчаян ход на кризисен PR, за да могат да т.нар. пишман управляващи да гарантират още малко своето собствено съществуване‼ Не трябва да се забравя: Абсолютният произвол в действията на министър Бойко Рашков, които се изразяват в репресивни действия спрямо български граждани, включително заплахи и арести. ❗Показателно е, че Румен Радев - архитектът на това правителство много често се разграничава от действията или бездействията на правителството на “просто” Киро. На тези аматьорски действия трябва да се сложи КРАЙ, защото безумното поведение на тези хора е заплаха за сигурността и стабилността на страната. Единственото решение за разрешаване на кризите, предизвикани от безпомощността на тези хора, е оставка по неотложност на про100 Киро и цялото правителство на подмяната ВСЕКИ ПОНЕДЕЛНИК ТЕГЛЕНЕ ПО 500 МИЛИОНА ДЪЛГ, ВЕЧЕ 11 МИЛИАРД, НЕ ЗНАЙНО ЗА КАКВО липса на адекватна компенсация към бизнеса и хората в създадената от тях ситуация; неадекватност в провежданата външна политика, липса на единна позиция за войната в Украйна; ФОРСМАЖОР за икономиката Какво направи за 100 дни правителството на четворната коалиция ПП-ДБ-БСП-ИТН: 100 Киро не успя да се справи. Мерките, които държавата предприе - уж за да подпомогне финансово бизнеса в България, всъщност доведоха до фалити; ❗Абсолютен провал по отношение на ваксинационната политика, свързана с КОВИД-19; Безумията в държавата продължиха с: нарушаване на Конституцията и погазване на правовия ред лично от Кирил Петков и от неговите приближени; назначенията на ключови позиции в държавата се случват по роднински признак, без значение дали съответното лице има нужната експертиза; постоянни гафове от страна на министър-председателя и непознаване на законите и правилата в държавната администрация, включително и на собствените му правомощия( “викане” на НС, назначаване на “наш човек” и т.н); невиждан скок на цените на газа, тока, хранителните продукти и горивата; припомняне на забравени практики от най-тъмните за страната ни времена - като ограничаване на покупките на основните хранителни продукти (олио, захар, брашно);
Петров

2022.03.22 | 22:52

33
Прост и некомпетентен! Дано скоро този случайник в политиката, който се е взел твърде насериозно, да чисти някой молски кенеф. За друго не става!
Цървул

2022.03.22 | 22:49

32
Объркал си се,Младоженец! ФАЛСТАРТ е точната дума, репортерче улично.
W

2022.03.22 | 22:09

31
Тупан Барабанов
Диди

2022.03.22 | 21:23

26
Глупак хладилника ще победи тв.шоу тогава хората ще ви накичат по уличните лампи. Покажи какво сте свършили за една година. Заемите който теглите всяка седмица по половин милиард кой ще ги връща?
Анонимен

2022.03.22 | 21:43

30
Варварите извират Диди.
КоР ЗА БОКО ТИКВАТА ☭

2022.03.22 | 21:35

29
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭ ТУЛУМ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ И ГЕШЕВ КАСКЕТА ИЗТЕКОХА В КАНАЛА ЗАЕДНО С ВАС ФЕНОВЕ СИ.... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ ИЛИ ОТ „ОФИСА“ НА БАЙ СТАВРИ............МУ-ХА-ХА
Теди

2022.03.22 | 21:33

27
Точно така Диди, но за жалост законово нищо не може да се промени. Парламента е съставен от варварски подлоги.
Тоя па Дечко

2022.03.22 | 21:34

28
От къде се пръкна? Боже пази!!
Г

2022.03.22 | 21:20

25
Тов на тъп ли се прави или си е тъпунгел прос

2022.03.22 | 21:07

24
Егати и клитора

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини