Водещите новини! ГЕРБ пое курс към предсрочни избори, управляващите имат отговор за истерията с цените

  • 13 март 2022 21:03

  • 6266
  • 31
Водещите новини! ГЕРБ пое курс към предсрочни избори, управляващите имат отговор за истерията с цените
© bulphoto (архив)

*** Водещите новини на 13 март ***

Продължава поскъпването на храните у нас

Поскъпват всички храни на борсите, повличат и цените на дребно

Цената на олиото на едро скочи до 5,80 лева за литър, отчитат в Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ).

Индексът на тържищните цени (ИТЦ), който отразява цените на хранителните стоки на едро, се повиши тази седмица с 1,80 процента до 1,982 пункта, сочат данните на ДКСБТ.

Поскъпват всички храни на борсите, повличат и цените на дребно

Финансовият министър обясни причините за това:

Василев: Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два, готвят се акции с брашното

Виждаме неоправдани увеличения при определени търговци за ден-два, след което всичко се успокоява, като това е синхронизирано с организирано медийно отразяване, коментира пред БНР вицепремиерът Асен Василев по повод на масовото закупуване на олио и опашките за бензин преди това.

„Имаме информация, че подобни акции се подготвят с брашното, със захарта. Това са едни медийни истерии, които се организират, без да има никаква база.“

Василев: Виждаме неоправдано увеличение на цени за ден-два, готвят се акции с брашното

Асен Василев: Организират се акции за манипулиране на пазара и всяване на паника, ще има противодействие

Зам.-министър на Нинова: Търговците печелят по 3-4 лв. на бутилка олио

Нинова за олиото: Хванахме драстична спекула, ще вземем драконовски мерки

Държавата взима мерки срещу спекулата

Започнаха денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури

Започнаха денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури. В тях участват служители от „Фискален контрол“ на НАП, съвместно с Агенция „Митници“ и Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“, съобщават от приходната агенция.

Обект на инспекцията от страна на НАП са всички транспортни средства, които напускат страната и превозват пшеница, царевица, ечемик, ориз, овес и ръж, предназначени за страни от Европейския съюз. 

Започнаха денонощни проверки върху износа на зърнени и житни култури

На този фон магазини се оплакват, че не се доставят договорените количества олио

КЗП проверява от няколко дни дали търговците продават стоката и олиото си на предварително обявените цени. Нещата се случват, защото хората разбират, че ще има продажба на ниска цена и предприемат действия да си закупят в огромни количества олио. В хода на проверките, които са над 350 в последните няколко дни, КЗП установява количества олио, които липсват в търговските мрежи с аргумент, че доставчикът не доставя необходимите количества. Това съобщи шефът на Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов в „Тази неделя“.

КЗП ще продължат да глобяват търговските обекти, които не продават стоката си на цената, на която са обещали да я продадат. КЗП събира факти и документи като изпълнение на договори и се открива това, което видели потребителите от вчера. В една подобна акция за олиото, която обаче била коректно проведена, но през миналата седмица в друга верига търговците обявили, че няма да продават стоката, обявена в рекламната брошура, защото не е налична, съобщи Маргаритов.

КЗП: Магазини се оплакват, че не се доставят договорените количества олио

Шефът на „Булгартрансгаз”: Няма нужда да се презапасяваме с газ

******

Бойко Борисов бе преизбран за лидер на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, словото му - ПП, БСП, спекула, олио и едно овчарско куче

ГЕРБ преизбра Бойко Борисов на VII Национално събрание на партията днес.

То се състоя в зала 3 на Интер Експо Център в гр. София. В събитието участваха малко под 1000 делегати и гости от всички областни структури на партията в страната, ръководството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, народни представители, евродепутати, общински съветници, кметове и председатели на общински съвети от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в.

 ГЕРБ си избра и заместник-председатели. Също така ще бъдат направени отчети на Изпълнителната и Контролната комисии на партията.

Бойко Борисов бе преизбран за лидер на ГЕРБ, словото му - ПП, БСП, спекула, олио и едно овчарско куче

********

Военният конфликт в Украйна продължава да взима жертви, загина и американски журналист

Близо 125 хиляди души са били евакуирани по хуманитарни коридори от райони в Украйна, където се водят военни действия, каза президентът Володимир Зеленски, цитиран от БТА.

"Днес ключовата задача е Мариупол", подчерта Зеленски във видеообръщение. Той добави, че конвой с хуманитарни доставки е само на около 80 километра от обсадения от руските сили югоизточен украински пристанищен град, където са блокирани над 400 хиляди души.

Зеленски: 67 цивилни бяха погребани в масов гроб в Буча

Удариха манастир в Източна Украйна, 30 души са ранени

Американски журналист загина в Украйна, друг е ранен в северозападно предградие на Киев

Премиерът Петков и президентът Зеленски разговаряха по телефона

Влошава се хуманитарната ситуация в Украйна 

Хуманитарната ситуация в Украйна продължава бързо се влошава, каза днес висш руски военен и обвини за това действията на украинските сили.

Това става в момент, когато руските въоръжени сили са обсадили няколко украински града и очевидци съобщават за тежък обстрел. Украинските власти от своя страна се оплакват, че руската армия не винаги спазва прекратяванията на огъня, договорени с цел евакуирането на цивилни.

Хуманитарната ситуация в Украйна бързо се влошавa

*******

Автобус с бежанци от Украйна се преобърна в Италия, има загинал и ранени

Автобус с около 50 бежанци от Украйна се е преобърнал на магистрала в Северна Италия, при което е загинал един пътник. Няколко души са ранени, но никой от тях не е пострадал сериозно, съобщи италианското държавно радио, цитирано от АП.

Радио РАИ уточни, че е загинала една жена, а останалите пътуващи са били успешно евакуирани. Катастрофата е станала рано тази сутрин близо до град Форли в област Емилия-Романя. За момента не е ясно в каква посока е пътувал автобусът.

Автобус с бежанци от Украйна се преобърна в Италия, има загинал

*******

Рекордна масова екзекуция в Саудитска Арабия

Саудитска Арабия екзекутира 81 души, осъдени за различни престъпления, от убийство до принадлежност към въоръжени групировки, предаде Асошиейтед прес.

Това е най-голямата известна масова екзекуция, извършена в монархията в нейната съвременна история.

Рекордна масова екзекуция в Саудитска Арабия

********

Защо се разделиха русата Златка и Благо?

Златка Райкова и Благой Георгиев са разделени, писа  "България Днес", позовавайки се на  няколко независими един от друг източника. Причината за краха на връзката им най-вероятно е трети човек.

От известно време бившият футболист е засичан по ресторанти и заведения със знойна красавица, издават свиделите на срещите им. Той демонстрирал опасна близост с мацката, която изглежда суперсекси.

Защо се разделиха русата Златка и Благо?

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6266 31

Свързани новини

Коментари 31

Добави коментар
koi4o

2022.03.14 | 09:49

31
petkov vasilev nali obe6tahte 4e tikvata 6te e pri bai stavri a kakvo stana tikvata har4i pa4kite ot 4ekmejeto naroda gladuva i mizerstva no ima edin sarbin koito 4eka momenta da prati boiko pri bai to6o i da spasi naroda ot edna kradliva tikva
ЕЛЕКТPА

2022.03.13 | 21:51

1
Всичките опулени прасета на мезета. Смърт на кому-фашистите и ПедеРшковщината, свобода, хляб и олио на народа. Най после се сетиха, че Киретата, Гнома, Ристю, Славуца, Краднелия и Крадеф разсипаха държавата, все едно мурзилките изстреляха всичките ракети не към Украйна а към нас...
ЯЖ МИ

2022.03.14 | 08:20

30
ПАРЧЕТО !
А ★♠♪

2022.03.13 | 22:14

2
..ОТ ДЕСЕТ ГОДИНИ ДЕМОКРАЦИЯ ...И ИСТИНСКА ДЪРЖАВНА И МЕЖДУНАРОДНА ПРИЗНАТЕЛНОСТ ..., СЕГА ТИЯ ЧАКАЛИ МЕЧТАТЕЛИ РЕВАНШИСТИ , САМО С ПЪРВИЧНА СИГНАЛНА СИСТЕМА , ПОЧТИ КАТО ЖИВОТНИ ...., ГЛЕДАТ НА НАРОДА КАТО НА БИТ ПАЗАР ..., СССРААААМ ....СРАМ...
XA XA XA

2022.03.14 | 08:17

29
С БАРБА ГАНЬО НА ЧЕЛО СТАНАХМЕ ЗА СМЯХ НА СВЕТА , БЕ ПЕДЕРАСИ ГЕРБАВИ !
Брат

2022.03.14 | 00:06

12
Племе сме плееееееемеееееееее
Тх

2022.03.13 | 22:53

10
Докога ще ни занимавате с Боко Тиквата ? Оставете го да прочете до края Винету.
ДА ДА

2022.03.14 | 08:14

28
ДА ЧЕТЕ В ЗАТВОРА !!!
Е

2022.03.14 | 00:08

13
И да не е чел , хората пишат книги за него
Качество

2022.03.13 | 23:12

11
Герб са БОК ЛУЦИ. НИКОГА ВЕЧЕ.
ДА ДА

2022.03.14 | 08:13

27
ДА !!

2022.03.14 | 00:22

16
Не бъди толкова сигурен особено след провала на кирчовци във всичко
МАДАР ФАКАР

2022.03.14 | 08:12

26
ГЕРБ ИЗВЪН ЗАКОНА ! ТИКВАТА НА СЪД !
BOCOVID-19

2022.03.14 | 08:11

25
ГЕРБАВАТА ЧУМА Е ПО- ЗАРАЗНА ! ВОДИ ДО КРЕТЕНИЗЪМ , ОНАНИЗЪМ И АНАЛЕН СЪРБЕЖ !
КАНИБАЛ ПУТИ

2022.03.14 | 00:19

14
ТЪПИ АМЕРИКАНЦИ И АНГЛИЧАНИ,ЗАТРУПАХТЕ ГЕРМАНИЯ И ЯПОНИЯ С БОМБИ,ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА СИ РАЗВЯВА ПАРЦАЛИТЕ НАД РАЙХСТАГА И ДА ВОНИ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО С ИЗСРАНИТЕ РОСТАЦИ!!!...ПАРТИЙНОСЛАВНАТА ПУТЬОВА ... 500 ГОДИНИ ПОД ТУРСКО,НА РОДНАТА ЗЕМЯ СА ЖИВЕЛИ ПОРОБЕНИ БЪЛГАРИ С БЪЛГАРСКА АЗБУКА,ПИСМЕННОСТ И КУЛТУРА...С КОЛОНИАЛНИ ВОЙСКИ И БЪЛГАРСКО ОПЪЛЧЕНИЕ РУСНАЦИТЕ ЗАГРАБВАТ ЗЕМЯТА И НИ ПРЕВРЪЩАТ ОТ БЪЛГАРИ В СЛАЙНЯНИ,ВКЛЮЧАЯ АЗБУКАТА И КУЛТУРАТА НИ...ЖИВЕЕМ В РУСКИЯТ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА.РУСНАЦИТЕ НЕ СА РАЖДАНИ,А СА ИЗСРАНИ И ЗА ТОВА СА ТОЛКОВА ГНУСНИ.СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ,ОВЛАСТЕНИ ОТ ПУТЬОВАТА ПРЕВРАТАДЖИЙКА МУТРАФОНОВА ВИЛНЕЯТ ИЗ РУСКИЯ КЕНЕФ ОКОЛО БАЛКАНА
АМИ

2022.03.14 | 08:09

24
ВИДЯЛИ СА ГРЕШКАТА СИ ! ' ВТОРИ ФРОНТ" НЯМА ДА ИМА ПОВЕЧЕ !
фен

2022.03.14 | 06:51

19
Боко! Сега докато си в миманса, и не обикаляш с джипката къде да е! Най вероятно имаш повече свободно време, вземи поне да прочетеш още една книга!! Препоръчвам ти: "Синовете на великата мечка"
XA XA XA

2022.03.14 | 08:07

23
Добре ,че може сега и да я слуша !
ГРОБ

2022.03.14 | 00:19

15
НЯМА ЛИ КОЙ ДА ГРЪМНЕ ТАЯ СВИНЯ БОРИСОВ???СРЕТАНЕ КЪДЕ СИ????
До ДОЛНИЯ ПАРАЗИТ

2022.03.14 | 08:06

22
Мри ти тиквен идиот !
Мри

2022.03.14 | 06:00

17
Боклук

Добави коментар

Водещи новини