Заков: Изграждането на Бойна група на НАТО е на доста напреднал етап

  • 15 март 2022 13:06

  • 1834
  • 4
Заков: Изграждането на Бойна група на НАТО е на доста напреднал етап
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Изключително знаково е посещението на министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин в България. Това заяви министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни пред БНР.

По думите му тази визита показва силният ангажимент на САЩ към сигурността в НАТО - като цяло.

"Не защото България е слабото звено в Алианса, точно обратното - България се стреми да допринесе с каквото може и това се оценява от нашите съюзници", заяви министър Заков.

Той съобщи, че изграждането на Бойна група е на доста напреднал етап.

В момента се очакват офертите на съюзниците за попълване на този недостиг, който има в състава ѝ като способности. В близките дни ще уведомим публично, добави министър Заков.

Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин прибави посещение в България към обиколката си до Европа тази седмица.

Визитата ще бъде фокусирана върху укрепването на съюзниците от НАТО на фона на военните действия по източните й граници в Украйна, съобщи Пентагонът.

Министърът отбраната на САЩ ще посети България

Днес Остин заминава за Брюксел, където ще присъства на среща на НАТО. След това министърът ще посети Словакия.

В България Остин ще се срещне с военни и цивилни ръководители, съобщава Пентагонът, но не дава повече никакви подробности.

България, най-близкият съюзник на Москва по време на Студената война и сега страна-членка на Европейския съюз и НАТО, осъди инвазията на Русия в Украйна.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1834 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Това са лакеите

2022.03.17 | 17:55

4
България трябва да бъде вкарана във войната срещу Русия ! . . . . . . . . Под диктовката на САЩ е било взето решение състава на управляваща коалиция да бъде променен – да бъде изхвърлена БСП, а на нейно място да бъде вкарана ГЕРБ ! . . . . . . . . Въвличането ни във войната с изпращане на военна техника и оръжие в Украйна ще се наложи да мине през гласуване в парламента, където очевидно е, че ГЕРБ ще подкрепи проамериканските кирчовци. . . . . . . . . Оттам пътя към „новата коалиция“, замислена спешно от САЩ, е да се случи. . . . . . . . . afera.bg/ексклузивно-под-диктовката-на-херо-му/
Питаме

2022.03.15 | 14:07

3
Каква бойна група ? Какво "българско командване"? Какви 5 лева ? Защо само България от източноевропейските страни не иска солидна съюзническа противоракетна и въздушна закрила?
Анонимен

2022.03.15 | 13:59

2
Каква бойна група ? Какво "българско командване"? Какви 5 лева ? Защо само България от източноевропейските страни не иска солидна съюзническа закрила?
Анонимен

2022.03.15 | 13:57

1
Каква бойна група ? Какео "българско командване"? Какви 5 лева ? Защо само България от източноевропейските страни не иска съюзническа закрила?

Добави коментар

Водещи новини