Mинистър Драгомир Заков: Българската армия ще бъде винаги гарант на териториалната цялост и суверенитета на България

  • 03 март 2022 16:31

  • 2726
  • 0
Mинистър Драгомир Заков: Българската армия ще бъде винаги гарант на териториалната цялост и суверенитета на България
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Честити 144 години свободна България! Честит празник на всички български военнослужещи и цивилни служители от системата на Министерството на отбраната и Въоръжените сили. В трудни времена живеем, но е много важно да бъдем единни. Българската армия ще остане и ще бъде винаги гарант на териториалната цялост и суверенитета на Република България" - с тези думи министърът на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни честити днес Националния празник на Република България, съобщи пресцентърът на Министерството на отбраната (МО).

Министър Заков, заедно с президента Румен Радев, вицепрезидента Илияна Йотова, вицепремиерите Калина Константинова и Корнелия Нинова, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, депутати, висши офицери от Въоръжените сили, духовници,  представители на дипломатическия корпус участваха в церемонията по издигането на националния флаг пред паметника на Незнайния воин в София.  

Българският трибагреник беше издигнат под звуците на химна на Република България. В чест на Националния празник беше произведен артилерийски салют от 20 залпа.

Радев, Йотова, Фандъкова и министри отдадоха почит на загиналите за свободата на България

Военнослужещите и цивилните служители от Българската армия бяха поздравени и от началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов. „Благодаря за всеотдайния труд и за отговорността“, каза той и се обърна специално към военнослужещите, които са на бойно дежурство, на вахта, на бойния пост. „Това е нашата професия, това е нашето задължение и пожелавам здраве на всички, за да ги изпълняваме отговорно в името на България“, заяви адмирал Емил Ефтимов.

Церемонията завърши с тържествен марш на представителните роти на Националната гвардейска част, които преминаха със знамената-светини. В тържествения ритуал участва Гвардейският представителен духов оркестър, се отбелязва в съобщението.

 

Последвайте канала на

Валери Зайцев
2726 0

Свързани новини

Водещи новини