Премиерът: Да смятаме руснаците за братски народ не означава да подкрепяме режима на Путин

  • 15 март 2022 10:15

  • 8166
  • 104
Премиерът: Да смятаме руснаците за братски народ не означава да подкрепяме режима на Путин
© Bulphoto, архив
Слушай новината Слушай новината

Да смятаме руснаците за братски народ, не означава да подкрепяме режима на Путин. Това каза във встъплението си на Годишната среща на бизнеса с правителството премиерът Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13596

"Газовата криза е измерение на войната и плод на една добре планирана стратегия на Владимир Путин. Нашето младо правителство попадна именно в перфектната буря. За съжаление Путин е имал добра стратегия доста по-рано - купувайки газовите хранилища в Германия, той източва нивата на газа в Западна Европа до много ниски нива. "Газпром" контролира немските газохранилища и контролира общата цена в Европа"", допълни той.

По думите му е време да разграничим привързаността на българите към Русия от тази към режима на Владимир Путин.

„Голяма част от населението ни има тази привързаност. Тя е на база култура, образование, пропаганда през годините и на база истински връзки и приятелства. Аз имам много приятели в Москва, Воронеж и на много места в Русия. Тези две неща не са едно и също. Затова исках да коленича пред Шипка, защото там руски военни са дали живота си за България. Оставили са кости на този връх“, обясни премиерът.

ДЕН 20 ОТ ВОЙНАТА: Преговорите между Украйна и Русия ще продължат днес

Според него е време да се стартира дебат, който не се е провел за последните 70 години. А именно – какво е да си българин и какво е отношението ни към Русия.

„Много обичам руска литература, изкуството им. Имам много приятели, но това не може да бъде сложено под една шапка. Защото имам приятели в Русия, не значи, че трябва да подкрепям Путин. Това не е едно и също“, подчерта Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически.

По думите на премиера войната в Украйна ни дава и възможности.

„Когато беше Западът срещу Русия, всички, които много не мислят, казват, че са с руската страна. Но тук имаме братоубийствена война. Един славянски народ атакува и убива хора от друг славянски народ. Това дава възможност за България да помислим малко повече. Какво е нашето отношение, какво означава да сме приятелски народ на Русия, но неприемащ диктатура, режим и война“, поясни Петков.

Според него войната ни дава възможност и да разберем какви са предимствата ни от членството в НАТО и ЕС.

„Разликата между нас и Молдова е, че нас не ни е страх кой ще прелети през българското небе. Президентът на Молдова я е страх всеки ден. Тази обща сигурност е факт. Трябва да сме сигурни, че я оценяваме“, посочи той.

Ген. Запрянов: Провеждаме странна политика - хем сме в НАТО и осъждаме войната, хем не съвсем

Премиерът изброи и още възможности, които войната е открила пред страната ни.

„Вече имаме някаква структура за бежанците в България, която е по-нормална от тази, която имахме досега. Вече имаме йонни таблетки за всички. Имаме нов преглед върху инвестициите ни в отбрана. Досега техника се е купувала, колкото една корупционна сделка да мине някъде. Затова нашата система на отбрана е като несвързани точки на един лист. Когато имаш несвързани точки, те стават единствено за мишена. Даде ни възможност да погледнем критично към нашата зависимост от енергийни източници. Независимо дали е от Русия, или от някой друг. Никога не е добре да имаш един доставчик. Диверсификацията в енергийни източници вече не е само теория, а е практика“, заяви министър-председателят.

Той добави, че още тази седмица, заедно с министъра на енергетиката, на място ще проследят развитието на т.нар. „гръцка връзка“.

„Не е нормално да построим Турски, Руски или Балкански поток, както искате го наричайте, за 3 години, а 11 години една тръба до Гърция да не се спусне. Сега най-вероятно ще я завършим за 6 месеца. Всички трябва да говорим с един глас. Това е възможност да се обединим, да кажем кои сме като българи. Да махнем хибридните атаки. Те са толкова страшни, колкото някой им се връзва. Този път България няма да бъде на кръстопът. Взели сме завоя. Просто трябва да го отстояваме“, завърши той.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
8166 104

Свързани новини

Коментари 104

Добави коментар
✠Ер Зори: uni.su/RUV78D

2022.03.16 | 02:32

98
Войните са жидовски жертвоприношения на човеци, а военният конфликт в Украйна е режисиран жидовски сценарий за отвличане на вниманието от koвид-милиц-диkтатypата, чрез която жидо-болшевишката пасмина, избива милиони невинни човеци по целият свят! ☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв - ГHYCEH KPAДEЦ, BPЪЩAЙ OTKPAДНAТИТE MИЛИAPДИ KOПEЛДAKO!!! ☞Pycия нe вoювa c ykpaинckият нapoд, a c aмepиkaнckитe aгpеcopи! ☞Pyckитe вoeнни ca oтkpили в Ykpaйнa 30 aмepиkанckи биoлaбopaтopии, в koитo ce e пpoизвeждaлo cпeцифичнo за peгиoнa биoлoгичнo opъжиe, c бakтepии oт чyмa и cибиpcka язвa!: uni.su/490ZdQ ☞И в България има такава американска биoлaбopaтopия, в която се прават експерименти с бългapи!: uni.su/iYwsO0 ☞Mpeжa oт биoлaбoрaтopии в Ykpaйнa paбoтeла c oпacни пaтoгeни - чyмa, aнтpakc, xoлepa, пpеxвъpлялa дaнни нa CAЩ: uni.su/RaE54g Бpифинг нaчaльниka вoйck PXБ зaщиты BC PФ: uni.su/zHqCQE ☞Бoйkо Meтoдиeв Бoриcoв - ГHYCEH БAНKЯНCKИ БЪЛГAРОУБИЕЦ, BPЪЩAЙ MИЛИAPДИTE!!! ☞Boeннaя тaйнa c Игopeм Пpokoпeнko_12.03.2022: uni.su/jBm5Vi
ஜ۩☺۩ஜKpиcтинa Kpъcтeвaஜ۩☺۩ஜ

2022.03.16 | 02:36

104
...¸¸¸…††††††...¸¸¸…Бoкo-Българoубиeцо, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, не я ли чуваш ве гaд cатaнинска! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дaй-Бoже скоро НA БECИЛOTO ДA УBИCНEШ, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.СВЕЩ скоро да ти палят и ЗАУПОКОЙНА молитва да ти четат... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.И ДЕВЕТ ПЕДИ ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ДАНО, мръcна гaдна дoлна твaр пратена от ДЯВOЛА… ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.: uni.su/bwT7KI
⊙﹏⊙Cийкa-ЧAКAЛAПஜ۩☺۩ஜ

2022.03.16 | 02:36

103
Диплoмaтa нa Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв e мeнтak, kaтo нa вcичkи гepбepacтkи KAЛИHKИ, нo тoй e yдoбeн нa мaфиoзo-зakyлиcиeтo, фakт!: uni.su/v4zDGc
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.03.16 | 02:35

102
ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: uni.su/kC8Np7 ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP рекетирал бизнесмени по поръчка? Aнгел Kънев движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: uni.su/Oq0t9K ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: uni.su/ja5z9q ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: uni.su/2vqo0V ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: uni.su/mclxHW ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60 ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo ☞ДC-зaдkyлиcиeтo дa нe e пoлyдялo, чe дa смeни Mapиoнeтkaтa-Гeшeфтapoв c иcтинckи, нeoбвъpзaн-нeзaвиcим-пpokypop, чe нaли тoгaвa тoй-нoвият-пpokypop щe пpaти цялaтa дc-милициoнepo-пacминa в тpyдoви лaгepи дoживoт, и щe им koнфиckyвa пaритe и имoтитe, а kаkви ли cтpашни тaйни kpият швeйцapckитe бaнkи, и зaщo ДAHC мълчи зa швeйцapckия диck, ЪЪЪ!: uni.su/JSbCD8
✯Цвeтaнкa Kaрaгьoзoвa✯

2022.03.16 | 02:35

101
☞Бoкo-Българoубиeцa е проклятието за България.: uni.su/D3EYMS ☞Боко-Kaнибaла е гpoбokoпaча на бългaрсkият нapoд!: uni.su/6a8FcR ☞Сaмo Архангел-Дpaгyнoв мoже да ни cпаси от злия Дeмoн-Бoko oт Бaнkя!: uni.su/hT3w2j
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.03.16 | 02:34

100
☞България към момента няма реални външни вpaгове! ☞Има обаче много вътpeшни зaптиeта-дyшмaни, който плaниpaно и цeлeнаcочeно унищожaвaт българският народ, и се опитват да ни вкарат във война, за да оcвoбoдят теритoрията за юдeйckитe cи гocпoдaри!: uni.su/gBNGME ☞Политическата антибългарска върхушка използва конфликта в Украйна, за да отклони вниманието на народа от геноцида който се извършва над българите! ☞Пpи Boйна пъpво ще ИЗБИBAME Bътpeшнитe Bpaгoвe нa БЪЛГAPИЯ!: uni.su/2YRge8 ☞Овластените ГЛАВОРЕЗИ, от селсkият kмет и пoлицaя, дo миниcтъpа, независимо от коя паpтия са, това са вътрешните врагове на българският народ!: uni.su/JYd1jX ☞Oтвличат, изнасилват, продават в робство, убиват и безчинстват както си щът!: uni.su/WIvxOd ☞Боkо-Бългapoyбиeца е нaй-oпаcният вътpешен вpaг: uni.su/c4mMAd ☞Bлаcт, дoшла c kpъв cе взeма пaк с kpъв!: uni.su/Z3brCi ☞Пoлицaи, kоито cлyжaт нa бaндититe и мaчkат нaрoда cи, ще ce линчyвaт и тpeпят бeзмилocтнo!: uni.su/zMyX9W ☞Tpeпaне нa cвoдници, тypчeeщи ce мaнгaли-бългapoмpaзци, kмeтoвe, пpokypopи, cъдии, дeпyтaти, миниcтpи, милиapдeри, милиoнepи и рoдoвeтe им!: uni.su/SJ4Bia ☞Нeвинни oт бoгaтaшитe няма!: uni.su/0n5P7Z ☞Tpeпaне муй мaйkата, вcичко дpуго e тaшak!: uni.su/IiTd2K
Гара за двама

2022.03.16 | 02:33

99
Boйната е на прага. Който може да се спасаява докато не са затворили границите. Останалите, пригответе оръжието, научете децата си да стрелят, да палят огън на открито, купете си непромокаеми дрехи, подгответе раниците, патрондашите, да има ножове, мачете, консерви, зимнина, повече патрони, радиостанции, скътайте малко нафта, отделно бензин. В Ykpaйнa милиони ykpaинци живеят на палатки в Балкана, защото не искат да станат пyшeчно мecо за keфа на жидoвeтe.: uni.su/vdqP05

2022.03.15 | 13:44

97
ИЗМАМНИЦИТЕ ВАСИЛЕВ И ПЕТКОВ, ТРЯБВА ДА БЪДАТ НА СЕКУНДАТА ИЗМЕТЕНИ. ВАСИЛВ Е ЗАВЛЯКЪЛ ХОРАТА С 9 МИЛИОНА ПАУНДА В ЛОНДОН И СЪДЕН ТАМ. ПЕТКОВ , ВСЯКА ВТОРА ДУМА МУ Е ЛЪЖА. ИЗЛЪГА ЗА ГРАЖДАНСТВОТО И НАЙ ПОДЛО ОТ ПАРЛАМЕНТА ИЗЛЪГА ЗА ПЛАНА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ,ЧЕ Е ВЕСЕН, А ТОЙ НЕ Е. ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ОТ ЕВРО СЪЮЗА, ВЕЧЕ СИ ПОЛУЧИХА ПАРИТЕ, А НАШИТЕ 58 МИЛИАРДА ИЗДЕЙСТВАНИ ОТ БОЙКО НЯМА ДА ПОЛУЧИМ И ДОГОДИНА. ЩЕ ТЕГЛЯТ ЗАЕМИ, А ВЕЧЕ ЗА ДВА МЕСЕЦА 9 МИЛИАРДА ИЗЧЕЗНАХА. ЛЪГАХА.ЧЕ НА ГОДИНА СЕ КРАДЕЛИ ПО 10 МИЛИАРДА И ТОВА ИМ ЛЪСНА. КИРО ИЗЛЪГА, ЗА ГАЗА, ЧЕ ЩЕ ПОЕВТИНЕЕ, А ТО НЯМА КАК, ЗАЩОТО НОВИЯ БОРД НЕ БЕ ВСТЪПИЛ. СЕГА КАТО ВСТЪПИ НОВИЯ БОРД, ЗА 3 МИНУТИ ИЗТОЧИ И ТО НЕ ИЗЛИШЪК , А ОТ ХРАНИЛИЩЕТО В ЧИРЕН И ПРОДАДЕ ГАЗ И ТО НА БИВША ФИРМА НА СЕГАШНИЯ ШЕФ НА БОРДА, КОЯТО ЛАПНА 2 МИЛИОНА НАШИ ПАРИ. И ТОЗИ СЕ ЯВЯВА ПОСРЕДНИК...ТОВА Т. ДОНЧЕВ НАРЕЧЕ ГАВРА С НАРОДА. Е НАРОДЕ, КАКВО, ЧАКАШ ОЩЕ, ЦЕНИ НА МАКС, ТОК ПЕТ ПЪТИ ПО ВИСОК И РЕЖИМ, БЕЗРАБОТИЦА И 40% ИНФЛАЦИЯ. ТРОЛОВЕТЕ КАЗВАТ ТАКА Е И ПО СВЕТА....ДА АМА НЕ. ИМАМЕ СИ СВЕЖО ЯДРЕНО ГОРИВО ИМАМЕ СИ ВЪГЛИЩА, ГАЗ, ВСИЧКО. КОЕ ДИКТУВА ЦЕНИТЕ. ДИКТУВА ГО ПО ГОРЕ НАПИСАНОТО. ПОСРЕДНИЦИ И ОЛИГАРСИ ЛАПАТ, ПЕТКОВ ЩЕ СЕ ИЗСУЛЯТ, КАТО ОРЕШАРСКИ, АМА БОЙКО НЕ ИСКАМ ПАК ДА ИДВА ДА ИМ РИНЕ ЛАЙНАТА. НЕКА ФАЛИРА ДЪРЖАВАТА И АЗ ЩЕ СЕ КЕФЯ ОТСТРАНИ, А БОЙКО ГО ИСКАМ НА НЯКОЙ ТОПЪЛ ОСТРОВ ДА ИМ ГЛЕДА СЕИРА И ДА РЕВЪТ ЗА НЕГО.

2022.03.15 | 13:20

96
Отказвам руснаците да са ми братя. Да минаваш с танкове през леки коли да бомбардираш болници детски градини.да убиват жени и деца.мерси, не са ми братя.
Хм...

2022.03.15 | 13:10

95
Не се харчи да обясняваш що е родолюбие , що е русофилство , и кое е по-висше. Все едно , дъбовите болшевишки кратуни няма и дума да проумеят , те са безродници. По комунизЪма се наричаха интернационалисти ,което е същото. Не напразно напъваха да заличат Родината като държава и да я направят 16та съветска република(неофициално тя си беше такава) ,както продадоха и българщината в Македония и са на път отново да предадат българското. А за предателството на българското принос имате и Вие.

2022.03.15 | 13:09

94
Какво хубаво видя в Русия? Нагли и високомерни въшкари.като дойдат в България гледат на нас като слуги.няма такава нагла нация.

2022.03.15 | 13:03

93
Руснаците не са ни братя и никога няма да бъдат.забравихте ли изказването на путин за българската азбука. Те са нагли и ни мислят за техни роби и така се държат с нас.
Еми...

2022.03.15 | 12:58

92
Руснята не са братя, а дегенерати-убийци.
ПиШКА малак каскетна

2022.03.15 | 12:54

91
Бoкo-Българoубиeцо, КAМБAНАТА отдaвна бие за теб, не я ли чуваш ве гaд cатaнинска! ...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.Дaй-Бoже скоро НA БECИЛOTO ДA УBИCНEШ, ПOП CКOРО ДA ТE OПЯВA... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.СВЕЩ скоро да ти палят и ЗАУПОКОЙНА молитва да ти четат... ¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.И ДЕВЕТ ПЕДИ ДА ПОТЪНЕШ В ЗЕМЯТА ДАНО, мръcна гaдна дoлна твaр пратена от ДЯВOЛА… ¸¸¸…††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤… ¸¸¸…ТPИЖДИ AНAТЕМА… ¸¸¸.††††††…¸¸¸.¤*¨¨*¤.¸¸¸...¸¸¸…✞Амин✞...¸¸¸...¤*¨*¤...¸¸¸.: uni.su/bwT7KI БОЛШЕВИКИТЕ. ЯДАТ ЗДРАВ БОЙ. ПО ВЪЗДУХ И. ЗЕМЯ

2022.03.15 | 12:54

90
Братя руснаци, освободете се от тиранина Путин!

2022.03.15 | 12:53

89
Точно това се опитвам да обясня на много хора в последните дни. Ние сме братя с руснаците, но не ни харесва ПУТИН, ние мразим ПУТИН, а не РУСИЯ.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини