Хасан Азис: Необходими са 110 млн. лв. за компенсация на местните власти за електроенергия

  • 14 март 2022 18:06

  • 686
  • 3
Хасан Азис: Необходими са 110 млн. лв. за компенсация на местните власти за електроенергия
© bTV
Слушай новината Слушай новината

В Кърджали има настанени четири украински семейства с осем деца. Бежанците са в местната църквата. Това каза зам.-председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и кметът на Кърджали Хасан Азис в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Кметът на Кърджали припомни, че по закон Министерски съвет е институцията, която има право да дава убежище.

Към общините няма законова наредба, която да ни задължава. 72 общини имат възможност за предоставяне на собствени сгради. 42 общини нямат собствени бази, но могат да съдействат при организации. Приемането на бежанци е за сметка на общинските бюджети, добави зам.-председателят на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с

Според Хасан Азис през 2021 г. се намирахме в политическа турбуленция. И отбеляза, че за високите цени на електричеството у нас все още няма компенсационни мерки.

Нямаме ясен механизъм за индексации за строителните материали – има увеличение на цените. Нямаме готовност за стартиране на проекти с европейски средства. Изпуснахме 13% авансово плащане на договорите, които можем да получим като местни власти, защото нямахме готов План за възстановяване. Местните власти са ощетени, коментира той.

Хасан Азис уточни, че са необходими 110 млн. лв. за компенсация на местните власти за електроенергия от октомври до юни месец.

Енергийният министър: Не очакваме увеличение на тока след мораториума

Ние ще губим на дневна база около 367 000 лв. Въпросът е от кой джоб ще бъдат плащани. От местните власти, тоест от джоба на хората. Няма да се правят пътища, няма да има ремонти, няма да се правят социални услуги, допълни още той.

Оценката за управлението няма как да е добра. Въпросите които си задаваме няма никакъв отговор. Те се отнасят за всеки български гражданин, каза още Хасан Азис.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
686 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ВИНКЕЛ

2022.03.15 | 07:40

3
Хасане, а Доган КОЛКО ДАВА?!
Белка и Стрелка

2022.03.14 | 18:32

2
Мутромилиционер и мошенник от престъпниците от ДПС
дьинко с ативьиету

2022.03.14 | 18:25

1
хасане, го бек ту търки!!!

Добави коментар

Водещи новини