Плевнелиев към Македония: Няма да правим компромиси с историята

  • 15 юни 2012 19:18

  • 1214
  • 4
Плевнелиев към Македония: Няма да правим компромиси с историята
©

Няма да правим компромиси с историята. Историците са тези, които трябва да се занимават с тълкуването на историческите факти, работата на политиците е да работят за бъдещето и за реализацията на общи проекти.

Това заявиха президентите на България и Македония Росен ПлевнелиевРосен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и бивш министър на регионалното и Георге Иванов, които се срещнаха в Белград.

Двамата участват в срещата на държавните и правителствените ръководители на държавите участнички в Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ).

Плевнелиев и Иванов са подчертали готовността на България и Македония да решават своевременно всички проблеми от дневния ред на двустранния диалог в дух на взаимно разбирателство.

Българският държавен глава е потвърдил подкрепата на страната ни за европейската и евроатлантическата интеграция на Македония.

По време на срещата е било отбелязано значението за двете страни на изграждането на Транспортен коридор № 8.

Плевнелиев е призовал Македония да ускори изпълнението на Програмата за трансгранично сътрудничество, по която са предвидени 20 млн. евро за изпълнението на проекти от двете страни на общата граница.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1214 4

Коментари 4

Добави коментар
Радо

2012.07.04 | 21:58

4
Те сега си пишат историята и нали знаете кой пише историята! Скоро ще се окаже, че Великия македонски хан Аспарух е търсил път да се завърне в родната си страна, но някъде след Дунав покрай днешна Плиска е спрян от византийците! :):):)
....

2012.07.04 | 21:57

3
в крайна сметка нищо не каза президентУ... то поне политиците не но хората масово в Македония се определят като българи.
Унижаващо България поведение

2012.07.04 | 21:56

2
Не така, г-н Плевнелиев ! До кога ще мънкате с нищо незначещата фраза "Да оставим историческите факти на учените !". Фактите са от ясни, по-ясни. Историята на новоизлюпената не без помощта на България държавица ФИРОМ е 20 годишна, а Коминтерновско-югославскаа история на "македонизма" датира от политическо решение на Тито от 1944 г. И никакво оправдание нямате, за да си затваряте очите пред тази истина ! Напротив, точно замитането на истината под килима пречи на общото ни бъдеще !
луд

2012.06.17 | 10:07

1
Каква интеграция , какво ще ги признавате за отделна държава , това е пълен смях !!! Те защитават своето а вие НЕ за съжаление и така само се излагате !! Мразя , гърците но поне те имат по-добра позиция от нас и си защитават интересите а не като нас дупедавци ! Аз ако бях маке щях да искам и благоевград и да видим как нашите ще го дадът и без да се замислят ! ТЪПИ ИДИОТИ СТЕ ВИЕ , СМЕШНИ ПОЛИТИЦИ !

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини