Новият военен министър разговаря с посланика на Великобритания

  • 02 март 2022 18:32

  • 1201
  • 4
Новият военен министър разговаря с посланика на Великобритания
© МО
Слушай новината Слушай новината

Перспективите за развитие на взаимоотношенията във военната сфера бяха обсъдени днес, 2 март, на среща на министъра на отбраната Драгомир ЗаковДрагомир ЗаковДрагомир Заков е роден на 24 юли 1975 г. Завършил е Френската гимназия в София, както и международни с Н. Пр. д-р Роб Диксън, извънреден и пълномощен посланик на Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия.

В проведените разговори участваха бригаден генерал Радостин Илиев, директор на дирекция „Отбранителна политика и планиране“ и аташето по отбрана на Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия капитан I ранг Алекс Буш. На срещата беше отбелязан конструктивният диалог по въпросите на сътрудничеството в областта на отбраната между двете държави. Обсъдени бяха въпроси от актуалния дневен ред на сигурността и изтъкнати традиционно добрите връзки и доброто ниво на съвместни военни учения, тренировки и обучения. Министър Заков оцени усилията и ангажираността на Обединеното Кралство за предоставяне на подкрепа за повишаване на оперативната съвместимост и способностите на българските Въоръжени сили. 

След часове скандали в НС: Драгомир Заков е новият министър на отбраната

Развитието на военно-техническото сътрудничество, взаимодействието и изграждането на способности за киберсигурност и киберзащита също бяха сред дискутираните теми, съобщиха от пресцентъра на Министерството на отбраната.

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1201 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Тия

2022.03.03 | 18:11

4
винаги са били срещу България, даже бомбардирали с Американците София и хвърляли минирани детски играчки - далеч от тях!
Тато

2022.03.03 | 00:27

3
Естествено отива директно да рапортува безродника долен.
Верно

2022.03.02 | 21:30

2
И там квоо :)

2022.03.02 | 21:00

1
Убийци давали оръжие на Турците през 1877 г за да ни режат по качествено главите и да ни изнасилват жените , после бомбандирали София обрали Индия Африка Америка войната в Ирак и участващи в терористичната организация НАТО където членуваме без да са питали Българският народ ми се подиграва от снимката заедно със един български национален предател ((( Руснаците като си отмъстят ще ви пратят лично при Чаушеско , Кадафи и Садам ! Въпрос на време е да си отмъстят ...

Добави коментар

Водещи новини