Меглена Кунева: Трябва да се намери краткият път за създаване на европейска отбрана

  • 27 февруари 2022 13:52

  • 1042
  • 5
Меглена Кунева: Трябва да се намери краткият път за създаване на европейска отбрана
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

"Русия няма да може вече да участва в нито един от органите на Съвета на Европа, но е задължена да изпълнява решенията на Съвета, включително, когато става дума за решения на Съда по правата на човека", каза Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22, посланик на Европейския съюз в Съвета на Европа в Страсбург, в предаването "Неделя 150" по БНР днес.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13116

Дали ще останем на това ниво, или да минем на следващото - да поканим Русия да напусне, ще видим в близките дни. Съветът на Европа не е задължителна организация, ако приемаш ценностите, тогава ставаш член, отбеляза Кунева. Русия е член вече 26 години. Но е много вероятно да се стигне до изключването ѝ, каза още тя. 

Меглена Кунева  посочи, че Съветът е първата международна организация, която предприема санкции срещу Русия. "Организация, която е свързана с ценности -  това е много силен сигнал. Ако демокрацията, човешките права и върховенството на закона не са ценности за Руската федерация, няма как да оцениш това, което прави Съветът на Европа, който защитава всяко едно индивидуално право. Ако ги няма тези ценности, тогава се стига до война. Всички държави в Съвета гласуваха единодушно. Преценили сме като малка възможността Русия да преоцени поведението си", коментира Кунева. 

"В Европа ни предстои да направим бързо разчети какъв е най-краткият път да се създаде европейска отбрана. Това става все по-наложително. Едновременно с това нищо не може да замести НАТО и страните ще трябва да увеличат вноските си, за да може НАТО да стане организация, която е в състояние да удържа всяка агресия", допълни тя. 

Според нея по отношение на Украйна икономическите санкции срещу Русия ще дадат резултати. 

Члeнството на Русия в Съветa на Европа е замразено

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1042 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Пенка

2022.02.27 | 14:50

5
Миглена потопи се се някаде и не се ползвай ти си СРАМ за БЪЛГАРИЯ.
Мойсей

2022.02.27 | 14:39

4
България загуби над 60 милиарда лева от нарязването на 4 Блока в Козлодуй , съсипана Енергетика и Газопреносна система (((Никой не е питал българският народ за влизане в ЕС и НАТО , така че е справедливо да я видя осъдена на смърт от Български съд и качена на Гилотина където всички телевизи да предават директно как Гилотината и реже главата !
ОНЯ У ХЕЛИКОПТЕРА

2022.02.27 | 14:37

3
BORGMAN ГО РАЗПЪНАХ НА КРЪСТ. ALLAH С ОСТАНАЛИЯ Б О К Л У К ТРЯБВАШЕ ЗА 2000 ГОДИНИ ДА ПРЕВЪРНЕ С К О Т О В Е Т Е В ХОРА. Н А С Р А СЕ :)
Аз

2022.02.27 | 14:25

2
Този дърт спареняк, участваше дейно в закриването на 1-4 енергоблок на АЕЦ Козлодуй.
ОСМАН БЕГ

2022.02.27 | 14:25

1
ИЗ С Р А Л СЕ BORGMAN - БЕЛ Б О К Л У К :) ДА НЕ ОСТАНЕ ПО-НАЗАД ИЗ С Р А Л СЕ ALMIGHTY ALLAH - ПРАВОВЕРНИ М А Й М У Н И :) УРААА! :)

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини