Христо Иванов подкрепи започването на процедура за преустановяване представителството на Русия в Съвета на Европа

  • 25 февруари 2022 16:11

  • 843
  • 4
Христо Иванов подкрепи започването на процедура за преустановяване представителството на Русия в Съвета на Европа
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Ръководителят на българската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския се присъедини към единодушната позиция да започне процедура по преустановяване на представителството на Русия в Съвета на Европа, съобщава пресцентърът на „Демократична България“.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 14022

Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския участва в Съвместен комитет между Комитета на министрите и ПАСЕ за положението в Украйна. 

„Участващите представители единодушно осъдиха военните действия на Русия спрямо Украйна, започнали на 24 февруари. Те се обединиха около становище за започване на процедура по чл. 8 от Устава на СЕ за преустановяване на представителството на Русия“, се казва в информацията. 

Решение се очаква да бъде взето по-късно днес от Комитета на министрите, то ще влезе в сила, след като Генералният секретариат нотифицира Русия за конкретните финансови и политически последствия. 

Христо Иванов: Путин прави опит за цялостно преразглеждане на международния ред, установен след ВСВ

Суспендирането на представителството означава, че Русия ще остане член на Съвета на Европа и Европейската конвенция за правата на човека (ЕКПЧ), се посочва в текста. Решенията на Европейския съд за правата на човека (ЕСПЧ) и конвенциите на Съвета на Европа ще продължат да се прилагат на нейна територия. Финансовите задължения на Русия също ще се запазят. 

По време на заседанието участниците апелираха към еднозначни действия от страна на Съвета на Европа. Те изразиха солидарност с Украйна и подкрепа за нейната независимост, териториална цялост и суверенитет в рамките на международно признатите й граници, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
843 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Анонимен

2022.02.25 | 16:21

1
Да живее братската руска освободителна армия, която бе призвана да освободи поредния европейски народ от избраните от него начин на живот и управление !

2022.02.25 | 16:29

4
руските само да те надушат какъв си наведен и дащен, една седмица нема да можеш да седиш. ама ще ти е гот
скрий се

2022.02.25 | 16:28

2
скрий се трол
руские

2022.02.25 | 16:28

3
руските само да те надушат какъв си наведен и дащен, една седмица нема да можеш да седиш. ама ще ти е гот

Добави коментар

Водещи новини