ИТН: Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро

  • 22 февруари 2022 13:00

  • 690
  • 1
ИТН: Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро
© Bulphoto
Слушай новината Слушай новината

Законът за личната помощ ще бъде факт съвсем скоро. Това каза народният представител от ПГ на ИТН Станислав Балабанов пред журналисти след среща с майки на деца с увреждания пред парламента, предаде Нова телевизия. 

Група майки недоволства пред северния вход на Народното събрание. С тях се срещнаха Виктория Василева, Тошко Йорданов и Станислав Балабанов от ИТН.

„Като председател на Комисията за прякото участие на гражданите още в едно от първите ми заседания, бях поканил майките на децата с увреждания на среща с мен, за да чуем какви са им проблемите. Един от най-големите им проблеми беше законът за личната помощ, който трябваше да бъде входиран в Народното събрание. Тази тяхна битка те я водят от няколко години. ГЕРБ с тяхното компрометирано управление стопираха Закона за личната помощ толкова дълго време. Още на следващия ден след, като чух какво искат майките - аз и група народни представители от нашата партия ИТН входирахме този закон в деловодството на Народното събрание. Ние като обещание изпълнихме това, което искаха майките на децата с увреждания. Този закон е в ресора на социалната комисия. Тя е с председател от „Продължаваме Промяната”. Много се надявам абсолютно скоро в най-бързо време този закон да се разгледа и да се приеме. Ние като формация с 25 човека свършихме по най-бързия начин всичко. Както знаете ние от ИТН отдавна подкрепяме „Системата ни убива" и майките на деца с увреждания. Този бюджет, който гледаме на второ четене, е приет на комисия от всички политически формации. Законът за личната помощ е част от коалиционното споразумение. Той ще бъде съвсем скоро факт”, заяви Балабанов.

Майките от "Системата ни убива" опитаха да влязат в парламента

Депутатът призова да се подхожда практично и да се елиминират емоционалните изказвания. По думите му управляващите са заварили „изтърбушена държава” и правят всичко възможно да запълват проблемите, които са им оставили. „Ние сме свършили абсолютно всички, с което сме се разбрали с тях”, каза още Балабанов.

Последвайте канала на

Теодора Павлова
690 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
wtf

2022.02.22 | 13:14

1
аууууу тоя колко е гнусен....и прилича на славиту - вашия идол, селяни!!!

Добави коментар

Водещи новини