Горанов: Правителството подценява инфлацията, за да си спечели политическо време

  • 15 февруари 2022 18:05

  • 3825
  • 10
Горанов: Правителството подценява инфлацията, за да си спечели политическо време
© bTV
Слушай новината Слушай новината

Министър-председателят още от първите си дни показа силно неуважение към правилата. Декларира невярна информация за статута си на граждани. Преди указа на президента за назначаването му за министър, изпращаше писма до БНБ без да има власт. Похвална самоувереност, граничеща с авантюра. Това каза бившият финансов министър Владислав ГорановВладислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април 1977 г. През 1999 г. завършва в предаването „Лице в лице“ по bTV.

Има доста инструменти на демокрацията, които работят. Смея да твърдя, че до голяма степен сме правова държава. Съдебна реформа е нужна. Последните промени в Конституцията инициирани от Христо Иванов трябваше да донесат желаната съдебна реформа и той затова подаде оставка.

Горанов коментира, че в деня, когато НСИ обявява рекордна инфлация излизат хвърчащи листи без подпис и печат и стават водеща новина в държавата.

Бившият финансов министър добави, че за Програмен период 2021-2027 България няма нито една одобрена програма.

Голяма част от инвестициите, които се рекламират в новата сметка, не мога да нарека бюджет, почиват на доброто взаимоотношение между България и ЕК. Нямяме сключено споразумение с комисията и не можем да получим една стотинка, каза Горанов.

Горанов обясни, че още през 2020 г. е бил разпитван три пъти в прокуратурата след скандала свързан с облагането на хазарта. И добавя, че е бил разпитван и от полицията в рамките на сегашния мандат.

По думите му списъкът на Петков си играе ролята, защото обществото е фокусирано върху лист хартия, който няма стойност.

Ако си министър-председател имаш към себе си ДАНС, Разузнава, МВР имаш възможност да определиш дали нещо е правилно или грешно, не можеш да ползваш Гугъл. Ще предложа в бюджета на МВР да бъдат включени 10 млн. разходи за ползване на Гугъл, допълни още той.

Трябва да бъдем загрижени за фискалната промяна. Финансовият министър вярва че като харчиш създаваш социален растеж. В някои езици думата „харч“ се превежда „троша“. Хвалим се, че сме на добра траектория, но няма нито един анализатор, които да потвърждават оптимизма на Министерство на финансите. Инфлацията е силно подценена. Това е печелене на политическо време. Честно е да харчиш толкова колкото спестяващ. Такова рязко увеличаване на дефицита нарушава обществения договор, коментира още бившият финансов министър.

Най-висока от 2008 г: Инфлацията удари 9,1%

Според Горанов правителството харчи пари за два мандата.

То трябва да харчи толкова колкото изкарва обществото в рамките на мандата. Малките и отворени икономики като България не могат да вземат от лошите примери на държави от ЕС и Еврозоната. Опитът чрез запушване на устата на всички в коалицията е покупка на политическо време. Това означава загуба на политическо време за управляваните, каза още Горанов.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
3825 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2022.02.15 | 22:45

10
Ей, лайно мазно крадливо. Скрий се някъде, където хора не минават...
◉‿◉Гюлчен

2022.02.15 | 21:38

4
Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H
☠Мордор-унищожителя на сводници☠

2022.02.15 | 21:51

9
ПPOKYPATYPATA е важно звено в организираната престъпност. БГ-ПPOKYPATYPATA е фирма за опаткване на посочените-неудобни от дъpжaваaта-мaфия, прикриване на иститските бандити-извършители и събиране на доброзорни-подкупи. ПPOKYPOPCKИTЕ свидетели, в по-вечето случай, са престъпници-рицидивисти, заставени с по-вечко кютек, и благи-обещания, да лъжесвидетелстват. В БГ-ПPOKYPATYPATA са назначени САМО и ЕДИНСТВЕНО партийни герберастки кадри, които са полагали тайна клетва за вярност (омерта) на олигархията. Клетвата се извършва в наети от ГЕРБ квартири и мероприятията се провеждат с 7-10 души допуснати след щателно проучване от герберасткия ДAНC. Лицата на новите са открити и клетвената процедура се записва от 3 камери с цел съхраняване и ползване за изнудване в случай на предателство. Лицата на приемащите клвтвата са покрити с маски. ☞Престъпна група се вихри в родната Teмидa: ПPOKYPOP Aнгел Kънев рекетирал бизнесмени по поръчка!: uni.su/kC8Np7 ☞ОПГ в Темида: ПPOKYPOP рекетирал бизнесмени по поръчка? Aнгел Kънев движи с лична охрана и демонстрира живот на милионер!: uni.su/Oq0t9K ☞За ПPOKYPOPA Pокфелер, къртиците, мишките и плъховете: uni.su/ja5z9q ☞Контрабандист заковава ПPOKYPOP-CВOДНИК: uni.su/2vqo0V ☞СГП обича Taтaр-Цигaн-Доган безпределно и безвъзмездно!: uni.su/mclxHW ☞$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd ☞Престъпника Бoйкo Методиев Бoрисoв крие милиарди в сръбски банки: uni.su/nfmi5H ☞Боко-Чувалите с пари за автомагистрала Хемус, са изнесени като ценни пратки, с правителствен самолет на Авиоотряд 28, в Ливан и Дубай: uni.su/QeD1cO ☞Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60 ☞Канибал-Боко-Мазника от Бpeг, целува ръката на Доган-Сопола от Дръндар: uni.su/mzuJNo
❤Кремена от Стара Загора❤

2022.02.15 | 21:41

8
Трепане на гробарските копелдаци, начело с Боко-Канибала, муй майката, всичко друго е ташак! 5% от „Неохим” отиде в лапите на роднина на циганина Делян Добрев от ГРOБ: uni.su/FTw24b
Цвeтaнкa Kaрaгьoзoвa

2022.02.15 | 21:41

7
$10 милиарда в биткойни изчезнаха при Владислав Горанов: uni.su/hwjaJd
◉‿◉Червена шапчица АРМАТКА♥

2022.02.15 | 21:40

6
Кът няма риба, и рака е риба: uni.su/DidS60
Севастократ Бокодер от Арбанаси: uni.su/IhOgp8

2022.02.15 | 21:39

5
Финансистът на ГЕРБ ЦИГАН-Владислав Горанов, който бе спипан с краден джип на КГПП Калотина на път за Сърбия, да обясни защо често пътува за западната съседка. Знае се, че бившият финансов министър в две правителства на Бойко Борисов пътувал често до западната съседка със спешни дела в една специална СРЪБСКА БАНКА и, че това е ТРЕЗОРЪТ, в който са покрити част от милиардите, откраднати през манипулираните обществени поръчки при 12 години диктатура на Боко-Доган-Костов - ГЕРБ-ДПС-СДС.: uni.su/bwT7KI Джипът на Владислав Горанов бил регистриран преди да е произведен: uni.su/aA8O0h

2022.02.15 | 19:11

3
Горанов раздал 500 милиярда.Само на Доган и Пеевзки е дал над 50 милиярда.
Пхахаха

2022.02.15 | 19:02

2
Влади, а ени 70 мелеона от Черепа? А един краден таралясник?

2022.02.15 | 18:23

1
Нещо за пачките ?

Добави коментар

Водещи новини