Йордан Цонев: Бюджет 2022 е проинфлационен и популистки

  • 10 февруари 2022 13:36

  • 1374
  • 4
Йордан Цонев: Бюджет 2022 е проинфлационен и популистки
© Булфото (архив)

Фискалният консерватизъм от последните години е причина за забавения растеж. Тази позиция изрази Кирил Симеонов от "Има такъв народ" по време на дебатите по първо четене на бюджета за 2022. Настоящия бюджет обаче е бюджет на растежа, смята той.

Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с посочи, че партията се отнася сериозно и отговорно към бюджета.

,,Този бюджет е много важен, по-важен от бюджетите от последните години'', коментира народният представител и призова обществото да разбере, че дългът е по-нисък от предвиденото

Условията за инвестиции за лоши. Инвестиционните разходи в последните години не се изпълняват, подчерта Цонев и изрази опасение, че и с този бюджет ще се случи същото.

Депутатът поиска да се спре тенденцията за нарастване на дълга.

Корнелия Нинова: Този бюджет е най-социалният от години

,,Бюджетът е проинфлационен'', категоричен бе Цонев.

Бюджетът може и да е специален, но не е най-социалният, отсече народният представител, според когото обаче със сигурност бюджетът е популистки.

Депутатът припомни мотото на Бил Клинтън: "Икономиката, глупако", като обаче го допълни: "Икономиката, глупако, не репресиите".

Асен Василев: Бюджет 2022 е инвестиционен

,,Бюджетът не е максимално социалният'', призна след това и финансовият министър Асен Василев. Той е доста социален и е устойчив във времето според него. Инвеститорите, по думите му, били много щастливи, защото никой вече не ги рекетирал.

Ние наследяваме една ужасна репутация, увери Василев.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1374 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2022.02.10 | 14:06

1
ПЛАНА ЗА РАЗВИТИЕ. ХОРАТА СИ ПОХАРЧИХА МИЛИАРДИТЕ, А ПП- 9 МИЛИАРДА ТЕГЛИХА ОСТАВКА

2022.02.10 | 15:41

4
Хахахаха. Научи се да пишеш първо тиквоч прост и тогава сей мозък!

2022.02.10 | 15:33

3
На унтата оставка чорап мръсен гърбъв.

2022.02.10 | 15:32

2
Демерджиев допълни, че човекът, подал сигнала, твърди, че Гешев е споделял с него, докато са били в добри отношения, че по „КТБ“, излиза информация за голямо влияние на Пеевски върху управлението на държавата. „ Свидетелят твърди, че информацията, която не е в кориците по делото, е унищожена. Според свидетеля това се е случило до една вила, която е на бащата на г-н Гешев“, каза Демерджиев.

Добави коментар

Водещи новини