Мирчев: Трябва да се вземе решение с какъв коефициент ще се увеличава осигурителния доход

  • 10 февруари 2022 07:48

  • 1063
  • 10
© Булфото (архив)

Максималният осигурителен доход не е увеличаван от години. Това каза депутатът и заместник-председател на парламентарната комисия по енергетика Ивайло Мирчев в предаването "Денят започва" по БНТ. 

Македония махна изцяло облагите върху компаниите в IT е сектора. Ирландия пък освободи IT компаниите от данъци. Максималният осигурителен доход има най-голямо въздействие върху IT компаниите. Искаме да има ясна предвидимост и разговор с IT компаниите за автоматичен механизъм, за коефициент, който да се спазва. Управлението на ГЕРБ не разбираше от IT бизнеса, но не му пречеха. Бяха го оставили да се развива. Големите инвеститори заобиколиха България, защото тук нямаше кой да отговори адекватно. Има западни компании, които идват в България с определена цел и нивото на заплащането е важно, уточни Мирчев. 

По думите му страната ни има иинтерес да привличаме компании. 

Мирчев обясни, че ще настоява максималният осигурителен доход в размер на 3 000 лв. да не се променя до 1 юли.

Министерството на финансите, комисията по бюджет и финанси, да разговаря с браншовете, които са най-силно под въздействието на максималния осигурителен доход и да вземат заедно решение с какъв коефициент да се увеличава автоматично той, за да може да не се налага в края на годината да се взима решение, каза още той.

Мирчев: Дали са 9 или 1 членовете на КЕВР няма значение - няма работещи регулатори в България

Според Мирчев в България не е имало работещ регулатор през последните 12 години.

Вчера дойде доклад от Европейска комисия за решение на стария КЕВР, с което се нарушава конкуренцията. Не се разрешава на компании на пазара на балансираща енергия да действат съвместно. Според ЕК това решение противоречи на правото на Европесйския съюз. КЕВР беше под силно политическо влияние и взема решение, което ограничава пазара.

Мирчев коментира, че от ЕК са предупредили, че решението на КЕВР ще доведе до увеличаване на цените на тока. 

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
1063 10

Коментари 10

Добави коментар
Пхахаха

2022.02.10 | 09:16

1
Най-големата грижа на Мирчев е как "успешните" му фирми да не плащат данъци.

2022.02.10 | 09:19

2
Махайте сеpтификата cвини тлъсти

2022.02.10 | 09:37

4
Животното си ти бе келеме, каcтрирано и oбезпаразитено наpкоманче. Внемавай да не поздpавиш чеpвеите

2022.02.10 | 09:26

3
Срал съм ти фостата, неваксано животно.

2022.02.10 | 09:48

5
ПОПУЛИСТКО ПРАСЕ ЛОБИРА ЗА МАФИЯТА

2022.02.10 | 09:56

6
Според Костов след като Конституционният съд се произнесе единодушно, че е това искане е допустимо, има само две възможности да се обясни поведението на въпросното голямо мнозинство във ВСС: Първо: Не познават Конституцията на Република България и следователно са фундаментално некомпетентни; Второ: Знаят, че нямат основание, но спират с нарушение искането на министъра на правосъдието, следователно са зловредни. „Ако имат някакво достойнство и морал, и в единия и в другия случай следва да си подадат веднага оставките. Решението на Конституционният съд ги осветява като напълно непригодни да упражняват висшата съдебна власт“, коментира Костов пред Mediapool.

2022.02.10 | 10:09

7
КОСТОВ НЕ Е ПРАВИСТ И Е НЕГРАМОТЕН

2022.02.10 | 10:19

8
идеологията на демократичната мафия е либералната корупция и обратната ориентация

2022.02.10 | 10:21

9
Цацаров и Гешев като Петка и Чапай Карикатурният им жив щит пред корупцията и синхронът с ДПС показват за чие върховенство над закона е ставало въпрос през изминалите години

2022.02.10 | 14:29

10
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!

Добави коментар

Водещи новини