Спор в парламента заради избора на нов шеф на КЕВР

  • 09 февруари 2022 19:20

  • 1051
  • 0
Спор в парламента заради избора на нов шеф на КЕВР
© Bulphoto

Депутатите приеха на първо четене бюджетите на НЗОК и този за ДОО. Слес това подхванаха рокадите в Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР).

За председател на КЕВР от името на "Продължаваме Промяната" е предложен Станислав Тодоров, а за член на комисията от "Има такъв народ" предлагат Благой Голубарев.

Росица Кирова от ГЕРБ-СДС предложи кандидатите да направят кратко представяне от парламентарната трибуна, за да може това да послужи за последвалите парламентарни дискуии. От "Продължаваме промяната"  отговориха, че това вече се е случило в ресорните комисии. 

ГЕРБ се съмняват в опитността на кандидата за нов председател на КЕВР като ръководител на лицензирано енергийно дружество.

Тома Биков (ГЕРБ-СДС) заяви, че оттеглят подкрепата си към тази кандидатура, след като са подкрепили в комисия, тъй като, по думите му, не отговаря на изискванията в Закона за енергетиката. Георги Свиленски от БСП обаче го контрира, че решението е било подкрепено единодушно, има доклад на комисията и изборът е абсолютно редовен и допустим, пише DarikNews. 

Последвайте канала на

Теодора Павлова
1051 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини