Министър Събев възразява срещу изграждането на фотоволтаична централа на територията на бившето летище в Силистра

  • 09 февруари 2022 16:13

  • 2999
  • 2
Министър Събев възразява срещу изграждането на фотоволтаична централа на територията на бившето летище в Силистра
© Министерство на транспорта
Слушай новината Слушай новината

Министърът на транспорта и съобщенията Николай СъбевНиколай СъбевНиколай Събев е завършил Висше военноморско училище Варна, специалност “Управление на флота и категорично възрази срещу изграждането на фотоволтаична централа на територията на бившето летище в Силистра, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В писмо до кмета на Силистра Юлиян Найденов, министър Събев заявява, че политиката на Министерството на транспорта и съобщенията в областта на гражданското въздухоплаване е насочена и към възстановяването и последващото развитие на регионалните малки летища.

От обявлението на Община Силистра, публикувано на 3 февруари 2022 г., става ясно, че е планирано фотоволтаичната централа да бъде изградена върху по-голямата част от пистата за излитане и кацане, пътническия терминал и прилежащата инфраструктура на територията на бившето летище.

В тази връзка е поискана подробна информация от кмета Юлиян Найденов за извършените административни процедури и издадените административни актове по отношение на летищната инфраструктура на летище Силистра, се посочва в съобщението.

1,2 млрд. лв. инвестиции в летище София до края на концесията

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2999 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
що

2022.02.09 | 16:54

1
бе тъпчо
ще првиш

2022.02.09 | 16:55

2
полети от силистра до търно мъгорели ли,тъпанар

Добави коментар

Водещи новини