Междуведомствената комисия към Министерския съвет ще заседава на 10 февруари

  • 08 февруари 2022 15:12

  • 335
  • 0
Междуведомствената комисия към Министерския съвет ще заседава на 10 февруари
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет ще проведе заседание в четвъртък, 10 февруари, на което ще бъдат разгледани и предложени за финансиране от правителството най-нуждаещите се от ремонт обекти, пострадали от наводненията през декември миналата година, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Комисията работи изключително активно, без допускане на забавяне на разглеждането на спешните проекти и в тясно сътрудничество с Министерството на финансите. Общите искания, постъпили в Комисията, са на стойност близо 90 млн.лв., отделно от тях има изостанали от изминали периоди нефинансирани обекти за още 425 млн. лева.

Спешно финансиране от правителството приоритетно ще получат обекти, представляващи най-голяма потенциална опасност и за които е представена надлежна проектно-сметна документация.

Анализите показват, че лошото поддържане на реките през последните десетилетия е главната причина за авариите. Друг рисков фактор е отдаването на концесия на добив на инертни материали от коритата на реките, което се извършва в разрез с техническите нормативи и води до промяна на хидравличния режим на реките, посочват от пресслужбата на кабинета.

Към Министерски съвет да се създаде Съвет за електронно управление предвижда проектопостановление

Последвайте канала на

Константин Тодоров
335 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини