Татяна Дончева: КПКОНПИ беше създадена като бухалка, отнасям се скептично към напъните на новите управляващи

  • 06 февруари 2022 19:07

  • 3426
  • 8
Татяна Дончева: КПКОНПИ беше създадена като бухалка, отнасям се скептично към напъните на новите управляващи
© Кадър: БТВ

"Ниша вляво съществува заради поведението на БСП. Тази ниша изисква политически проект център-ляво, който не словоблудства с лява реторика, а може да предложи широк кръг с решения. Не го смесвайте непременно с Мая Манолова. Тя има желание да направи политически проект въз основа на „Изправи се“. Не мисля, че този проект ще бъде истинският вляво. Смятам,че трябва по-сериозен проект, който да формулира за какво се бори, да вземе най-доброто от БСП без да кара никой да предава левицата и да изглежда цветарка". Това заяви в предаването "120 минути" по БТВ лидерът на "Движение 21" Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

Тя добави, че не може да се продължава с един гол популизъм.

Мая Манолова: Ще ни залее социално цунами, нуждаем се от нов социален проект

По темата със скандалите около „Булгаргаз“, Дончева каза, че по-близо до фактите са шепа хора, които са енергетици и са запознати с пазара и международната конюнктура.

„Прави ми впечатление, че първо най-професионално трябва да говори правителството – не забелязвам такова нещо. Когато един министър вместо да говори с факти, започне да обяснява кой има интерес, кой няма, докога има, докога няма, аз спирам да слушам. Тук няма достатъчно дълбочина и представа какво да се прави в ситуацията“, отбеляза Дончева.

„Второ – като дойде ново правителство – много обичат да хвърлят на правосъдието бившите, защото смятат, че така печелят необозримо дълго време, през което някой ще ги търпи във властта. Не си служете с правосъдието по този начин, защото утре някой ще си послужи така с вас“, съветва тя.

Във връзка с оставката на Сотир Цацаров като ръководител на КПКОНПИ, Дончева заяви, че смята темата с преследването на гражданите за незаконни доходи за социалистическа отживелица.

„Първите три закона, които бяха отменени след промените, включваха главата за преследване на незаконни доходи. Когато министър Петканов предложи да се преследват престъпниците още при висящи процеси, той каза - ние трябва да ги обезсилим в ранната фаза, при което това се разви до степен – повдигат ви обвинение, не придвижват вашето дело, но вие имате статут на обвиняемо лице, което ще бъде вечно обвиняемо, след което ви спретват една преписка по КПКОНПИ

Това е организация, която няма нищо общо със страни в пазарна икономика. Има си правила по НК, като обвините някого в престъпление, запорирайте му имуществото, то ще си стои запорирано, докато му свърши делото. 

Михал Камбарев: Не затриваме, а преструктурираме КПКОНПИ

Дотам се развихри КПКОНПИ, че още ми е съвестно за едно момче от Бургас, което 10 г. е работило в Кипър, не можете да му кажете - къде са ти ведомостите за заплати. По едно дело го бяха хванали за 150 лв., прокуратурата го извила, за да сключи споразумение, и прокуратурата му взе всичко, което имаше. Накрая – подтикваме ли го ние да краде“, коментира Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в.

По думите й КПКОНПИ е била създадена от Борисов и Цветанов като бухалка срещу политически личности и затова тя е скептична „към напъна на новите управляващи“.

Според Татяна ДончеваТатяна Дончева Татяна Дончева е завършила средно образование в Националната математическа гимназия и висше в министърът на правосъдието може да поиска оставката на Иван Гешев.

„ВСС ще започнат леко да се усукват, присламчват към новите, те не са всичките на пенсионна възраст. Смяната върви през гласовете на ВСС през конституционни промени, ако няма да стават конституционни промени, върви през Закона за съдебната власт. В Брюксел трябва да са убедени, че това не е предсрочно прекратяване на мандата на главен прокурор просто така“.

По думите на Дончева, Гешев ще направи всичко възможно да да убеждава някого.

„Защото смята, че „Демократична България“ са настойчиви, но „Продължаваме промяната“ не толкова, също както и прекратяване на делото на Кирил Петков. Има някой, който му дава добри съвети. Тези театри не са безобидни. Въпросът е, че Министерството на правосъдието, правителството, в моите разбирания те трябва да са наясно, че реформата трябва да се направи кооперирано със съдебната система, а не във война със съдебната система. Тя не може да бъде разбирана само като Гешев, само като Лозан Панов, тя трябва да бъде широко застъпена с ниските нива на системата, с научната общност, адвокатурата. Трябва да бъдат привлечени към това нашите най-изтъкнати юристи, нашите съдии в Люксембург, в Хага, защото това е обществен авторитет“, каза още юристът.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3426 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар

2022.02.06 | 23:37

8
Дончева върти опашката и наляво и надясно, та където стане. Отвратително.

2022.02.06 | 21:36

7
Тлъста,постоянно квичаща свиня

2022.02.06 | 21:33

6
Проскубана кокошка постоянно кекенежеща

2022.02.06 | 21:32

5
Хайде,няма нужда престъпници да дават мнения
тая

2022.02.06 | 20:56

4
мутра
Тъпо

2022.02.06 | 20:16

3
Тъпо и смрадливо говедо.

2022.02.06 | 20:10

2
Заработва си парите от Бажков,Прокопиев
"Ванко-1"

2022.02.06 | 19:50

1
какво бръщолеви пак?

Добави коментар

Водещи новини