Петър Чобанов: Бюджет 2022 е разточителен, той не решава кризи, а създава нови

  • 31 януари 2022 18:41

  • 2259
  • 13
Петър Чобанов: Бюджет 2022 е разточителен, той не решава кризи, а създава нови
© Кадър: БНТ

Не виждаме достатъчно аргументи да подкрепим бюджета за 2022 г. Финансовият министър трябва да ни убеди, че той ще решава кризи, а няма да създава нови. Това заяви бившият финансов министър Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Той посочи, че в него е предвиден голям растеж от 4,8%, както и дефицит от 5,9 млрд. лева, като добавим и близо 3 млрд. лева от тази година стават общо 8,8 млрд. лева дефицит. Това е безпрецедентно увеличаване на разходите. Това неминуемо ни кара да се питаме дали разумно ще се изхарчат тези пари, помнейки модела на управление „джипка“, каза той.

Асен Василев посочи за кога е заложено минималната заплата да стане 710 лева

"Ние наследихме една икономика, която спадаше в рецесия. В момент на криза има опасност икономиката да се свие. Сега, според бюджета, сме в период на възход. Трябва да видим дали той решава съществуващите проблеми или пък създава нови. Според нас той създава нови – защото е разточителен бюджет. В ситуация с растяща инфлация и приходите са по-високи, но те бързо спдат при нормализиране на ситуацията", обясни финансистът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

"Колко разходи не са ни показани – не се знае актуализацията през юли какво ще даде. Има централен бюджет, който ние не виждаме. Затова предложихме промени в Закона за публичните финанси. Нека видим дали тези средства ще отидат по отделните направления", пояснява Чобанов.

От ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с питат колко са разходите през ноември и декември, предвидени с постановления на МС. "Това ще даде отговор на въпроса доколко прозрачно се харчат средствата от бюджета. Това напомня за модела „джипка“, предупреди Чобанов.

"Последователен съм и не съм спестявал критики, които са градивни. Този бюджет има известен предизборен характер – толкова е разточителен, предвидени са много капиталови разходи и т.н.", обясни Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас и добави, че не е зле управляващите да се научат да се вслушват в думите на опозицията.

Защо правителство, което сега прохожда предвижда такава траектория на растежа, а в следващите години той се забавя?, чуди се Чобанов. По думите му в следващите години на управление, би следвало да има по-голям икономически растеж и съответно растеж, а не обратното. Правителството смята, че се намираме в растеж.

"Помощта за бизнеса и хората трябва да се дава плавно и навреме", подчерта той.

От ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се опасяват, че управата на БНБ ще заприлича на семеен бизнес, тъй като се спряга името на Илиян Михов, който в момента е в управата на ББР.


 

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2259 13

Свързани новини

Коментари 13

Добави коментар

2022.07.02 | 07:28

13
Чобанов аз дае…ба твойта мамича нещастна.
СтандартноТъп

2022.02.01 | 09:10

12
На мама хубавеца !

2022.02.01 | 06:38

11
СВИКВАЙ ГЕйРБАВ ДРоГАРЮ ☭ ТУЛУМ, ПОЖАРНИКАРa "БУДА"-ла ☭ И ГЕШЕВ КАСКЕТА ИЗТЕКОХА В КАНАЛА ЗАЕДНО С ФЕНОВЕ СИ.... И БОКО ТИКВАТА ОТ ТУК НАТАТЪК ШЕ ГЛЕДА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ САМО ОТКЪДЕ ОПАШКАТА НА КОНЯ, НА ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ.......МУ-ХА-ХА

2022.02.01 | 06:37

10
Тошко Йорданов с шокиращо обвинение към ДПС: КОЙ беше в тотото, когато се паднаха еднакви шестици в два тиража подред? януари 28, 2022 adminCaAb 0 коментара Кадър Булфото и БНТ Директно обвинение към ДПС, че е имало нагласяне на числата от тотото, хвърли в парламента Тошко Йорданов. Той припомни шокиращия факт, че се преди години се паднаха еднакви шестици в два тиража подред. Такова съвпадение няма във Вселената, обяви той Водачът на парламентарната група на „Има такъв народ“ (ИТН) Тошко Йорданов припомни случая с двете еднакви шестици от тотото в два поредни тиража, предаде Флагман. Повод стана скандалът с неговия съратник Александър Тодоров, който бе обвинен от представители на ГЕРБ и ДПС, че е подал декларация с невярно съдържание, че не е депутат, за да може да оглави Българския спортен тотализатор Йорданов отговори на нападките: „В момента тече изчистване, изчегъртване на ГЕРБ от този тумор, който са вкарали под формата на корупция, на зависимости в цялата държава. И това е проблемът – и затова пищите. А на ДПС искам да припомня, понеже правеха някакви реплики за шестици от тотото, колеги, понеже аз помня: сетете се кога в Българския спортен тотализатор имаше две шестици с едни и същи числа две поредни седмици – такова съвпадение няма във Вселената. Шест числа – две седмици подред. И сетете се тогава какво беше в тотото и КОЙ.“ Хасан Адемов от ДПС репликира Тошко Йорданов: „На тази трибуна много хора са се упражнявали на тема ДПС. Използвам случая да заявя, че упражненията на тема „Движение за права и свободи“ не са лъжица за всяка уста, в това число и за Вашата.“ Тошко Йорданов обаче отвърна: „Да се упражнявам за ДПС? Аз зададох въпрос кога се паднаха две шестици подред в две поредни седмици с едни и същи числа и кой беше тогава в тотото. Кое му е упражняването?!“ Справка с медийни публикации показва, че двете еднакви шестици са се падали през септември 2009 г. – в началото на първия мандат на правителството „Борисов 1“. Това се е случило в трето теглене на играта „6 от 42“ – и в двата поредни тиража през няколко дни. По това време изпълнителен директор е Дамян Дамянов, а Иво Тонев е председател на Управителния съвет на тотализатора. Тошко Йорданов вероятно искаше да намекне, че Ирена Кръстева – майка на депутата от ДПС Делян Пеевски, е била шеф на тотото. Кръстева обаче е била изпълнителен директор между 2002 и 2005 г.

2022.02.01 | 06:36

9
Когато станеш премиер тогава раздавай ум глупако.
БАЙ ХОЙ

2022.02.01 | 06:10

8
АМАН ОТ НЕКАДЪРНИ МИНИСТРИ, И ТО ОТ ДПС.

2022.01.31 | 21:54

7
КОН, КОН БЕ КОН. КОНЬОВЕ

2022.01.31 | 20:47

6
Простак ти какво разбираш от бюджет.

2022.01.31 | 20:35

5
Я недоразумението
Обикновена Пунта Мара

2022.01.31 | 19:05

2
"Другарю" Чобанов, КАКВО стана с КТБ, КЪДЕ е НОЩНОТО ШКАФЧЕ, КЪДЕ са ИЗГУБЕНИТЕ ПЪТНИ КАРТИ, КЪДЕ.....................?!?!?!

2022.01.31 | 20:34

4
На майка ти отзад

2022.01.31 | 20:09

3
При радев

Добави коментар

Водещи новини