Даниел Митов: Този бюджет не е бюджет на икономически растеж

  • 28 януари 2022 21:16

  • 1006
  • 0
Даниел Митов: Този бюджет не е бюджет на икономически растеж
© Булфото (архив)

Няколко пъти попитахме какъв е геополитическият анализ на премиера по отношение на намеренията на Руската федерация, на конфликта НАТО - Русия. Отговорът беше: "Ние сме за мир, разбирателство и красота". До момента чувам само фантазии, както геополитчески, така и вътрешнополитически, коментира Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“, от ГЕРБ-СДС в "Панорама".

"Това правителство работи с пожелания. "Аз също ще кажа, че сме за дипломатическо решение (на кризата във и около Украйна)", посочи още бившият външен министър и допълни: но отвъд това има реалности, които трябва да бъдат отчетени.

Според него декларацията на ГЕРБ от трибуната в Народното събрание е събудила правителството да реагира на исканията на Русия за изтегляне на войските на НАТО от България. На въпрос дали трябва да проявяваме "ястребова" политика, Митов отговори, че е лично е водил такава, когато е бил външен министър.

"Не беше лесно, когато през 2014 година Русия анексира Крим. През 2014 -2015 г., когато се налагаха санкции срещу Русия, ние трябваше да застанем твърдо на позицията да подкрепим тези санкции, защото много добре знаем какво означава нарушаването на териториалната цялост на една държава", поясни Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Според него отношенията между България и Северна Македония са били задръствани в продължение на 30 години, като най-лошо е било при премиера Никола Груевски. "Когато става дума за това дали РСМ да продължи напред за членството си в ЕС, трябва да си дадем сметка, че България има определени интереси, които трябва да защити сега", заяви депутатът.

Българското общество ще смята за реални резултати защитата на правата на българите в Северна Македония, елиминирането на езика на омразата, корекции в учебниците, които понякога стъпват на исторически фалшификации и извинение на хората с българско самосъзнание, които са пострадали заради него", допълни Митов.

"За какво ще критикувате правителство", попита водещият Бойко Василев госта в студиото. "За свърххарчене за бюджета. Когато се взема дълг за социални проекти, това е катастрофа", заяви Митов. 

"Този бюджет не е бюджет на икономически растеж", каза още Митов в отговор на изказването на министъра на иновациите и растежа Даниел Лорер, който преди него говореше в ефира на БНТ.

Даниел Лорер: Отстраняването на Цацаров показва, че нашите усилия дават плод

Валери Зайцев
1006 0

Водещи новини