Заседанието на работната група за зеления сертификат пропадна заради спор за излъчване

  • 28 януари 2022 14:20

  • 1494
  • 0
Заседанието на работната група за зеления сертификат пропадна заради спор за излъчване
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Само 25 минути продължи първото заседание на работната група, създадена от премиера Кирил Петков след протестите на партия "Възраждане" срещу зеления сертификат. Представителите на правителството и на партията се скараха заради излъчването на срещата във Фейсбук, организирано от представителите на "Възраждане". Целта на работната група е да анализира данните за разпространение на коронавируса у нас и последствията, като е сформирана на паритетен принцип.

Проф. Радка Аргирова – съветник на премиера Кирил Петков, нееднократно възрази срещу излъчването на работната среща в социалните мрежи.

 ,,Това е заповед на министър-председателя, в която пише като се завърши, да се представи доклад'', каза тя.

В заповедта пише ли, че е забранено да се излъчва… значи ние не нарушаваме заповедта, репликира друг участник.

Представителите на "Възраждане" в работната група – Деян Николов, статистик, който от две години анализира данни, свързани с коронавируса, който излъчваше в социални мрежи, и Георги Тодоров – специалист по клинични лаборатории, обаче настояха излъчването да продължи. И изложиха аргументи в подкрепа на пълната прозрачност.

От „Възраждане“ се оплакаха от цензура, искат заседанията на работната група за зеления сертификат да бъдат излъчвани на живо

След дълъг спор да се излъчва или не срещата във Фейсбук участниците не стигнаха до консенсус и се разотидоха, предаде БНР.

Представителите, определени от правителството за участие в дискусията, декларираха, че не желаят да бъдат записвани. Предложиха да има запис с диктофон.

Нямам желание да излизам в Ютюб или където и да е другаде, каза един от тях. Това не беше възприето от представителите на "Възраждане".

Последвайте канала на

Владимир Василев
1494 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини