Министър Борислав Сандов се е срещнал с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок

  • 26 януари 2022 15:33

  • 388
  • 6
Министър Борислав Сандов се е срещнал с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок
© Булфото

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав СандовБорислав СандовЗавършил е Софийския университет „Св. Климент Охридски“, специалност “География”, и е се срещна с посланика на Турция у нас Айлин Секизкьок, съобщиха от пресцентъра на МОСВ.

Двамата са обсъдили управлението на трансграничните реки, ранното предупреждение при риск от наводнения, както и политиката за т.нар. нулеви отпадъци. Посланик Секизкьок е отбелязала, че е необходимо двете страни да продължават своето добро сътрудничество в управлението на трансграничните реки, особено за ранното предупреждение при риск от наводнения, тъй като климатичните промени през последните години имат сериозно отражение върху количеството на водите, посочват от МОСВ.

Министър Сандов е изразил увереност, че ползотворното сътрудничество между България и Турция ще продължава да се развива и е подчертал, че въпросите за трансграничното управление на водите трябва да се разглеждат допълнително на експертно ниво и на басейнов принцип.

Министър Сандов проведе среща за партньорство със студентските съвети

Той е коментирал също политиката за нулеви отпадъци като област, в която България и Турция биха могли да споделят опит и добри практики, уточняват от пресцентъра.

В края на срещата двете страни са изразили убеждението, че въпросите от общ характер ще продължават да се разглеждат в дух на добросъседство и взаимно уважение, се посочва в прессъобщението на МОСВ.

Последвайте канала на

Виолета Симеонова
388 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Валери

2022.01.27 | 09:22

6
Сандов много ми падна в очите с издънката със служебния автомобил. Ясно е, че няма нищо общо между празните му обещания и неговите действия.
Петър

2022.01.26 | 22:39

5
Сандов все по срещи, а да свърши работа никакъв го няма.
Габи

2022.01.26 | 20:41

4
За да си предложи услугите срещу скромна сума?

2022.01.26 | 16:23

3
Педераст

2022.01.26 | 16:12

2
Смешниците от Харвард да си обират крушите и да не заглобват повече държавата! Вече и онези, които гласуваха за "подмяната" са тотално разочаровани от новите келешчета. С келешлъци държава не се управлява! Ако сега направят избори, Борисов ще спечели със 75%! Жалко, че така прецакаха народа, но всичко ще си дойде по местата. Белия автобус е със зимни гуми, няма да изкарат и до пролетта.
Вик

2022.01.26 | 15:55

1
Представям си какви глупости е дрънкал Сандов хаххаха

Добави коментар

Водещи новини