Министър Сандов проведе среща за партньорство със студентските съвети

  • 25 януари 2022 18:11

  • 2702
  • 3
Министър Сандов проведе среща за партньорство със студентските съвети
©

Участието на студентите в инициативи и кампании с екологична насоченост и за адаптация към климатичните промени обсъди министър Борислав Сандов на среща с председателя на Националното представителство на студентските съвети (НПСС) Даниел Парушев и представители на организацията.

Двете страни коментираха възможностите за съвместно провеждане на инициативи, на които да бъдат представени усилията на Министерство на околната среда и водите (МОСВ) за запазване на околната среда и ограничаване на вредните емисии, съобщават от пресцентъра на МОСВ.

Министър Сандов проведе работна среща с кмета на София Йорданка Фандъкова

Студентите защитиха пред министъра своето виждане за необходимостта от репатриране на автомобили в район „Студентски”, които са извън движение в студентското градче, и по други важни теми за чистотата в градската среда. Председателят на НПСС Даниел Парушев го запозна с проблемите на обучението в електронна среда и поиска подкрепа за връщане на студентите в университетите.

Министър Сандов увери студентите, че в негово лице имат партньор по въпросите, които попадат в компетентността на МОСВ, и коментира, че ще проведе разговори с другите отговорни институции, за да се търсят решения на всички поставени проблеми. Той информира, че се очаква поставяне на вендинг машини за отпадъци в Студентски град, които ще бъдат ползвани от бъдещите висшисти.

Министърът коментира със студентите въвеждането на ниско емисионни зони в София и включване на Студентски град в такава зона, както и необходимостта да бъдат изградени два буферни паркинга в район „Студентски”. Бяха обсъдени и възможностите за стажантски програми, с които младите хора да се запознаят отблизо с дейността на МОСВ.

В края на срещата двете страни се договориха да организират семинар по ключови политики на опазването на околната среда и климатичните промени.

Мая Йорданова
2702 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Милена

2022.01.26 | 15:39

3
Сандов смешника и до студентите опря хаххаха
Христов

2022.01.26 | 14:23

2
Борислав Сандов е едно от лицата на "зелените" рекетьори у нас! Самия факт, че компрометирана фигура като него стана министър трябва да бъде най-малкото смущаващ и да се разследва кой позволи некадърник като него да бъде назначен на такава висока позиция!
Умник Гюро

2022.01.25 | 18:33

1
Всички български граждани трябва да заведат дела срещу правителството на България заради геноцидни практики. Всяка организация и институция в България трябва да направи същото. Сатанистите, които сега управляват България - правителството и престъпника-президент, трябва да бъдат спрени, съдени и изритани от територията на независима България.

Добави коментар

Водещи новини