Каназирева: Борисов не допусна храмовете да затворят и в най-голямата криза

  • 26 януари 2022 15:31

  • 913
  • 3
© Bulphoto, архив

Правителството на Борисов не допусна храмовете да бъдат затворени и в най-голямата COVID криза. Това каза на брифинг в  Народното събрание депутатът от ГЕРБ Дани КаназиреваДани КаназиреваАдвокат д-р Дани Каназирева е български политик от Пловдив. Омъжена с едно дете. Завършва.

Предложението за промени в Закона за енергетиката, в което се предвиждаше храмовете да преминат на регулирания енергиен пазар, бе внесено извънредно от Каназирева по време на заседанието на енергийната комисия в парламента.

“Сега сме изправени пред риска те да затворят, защото нямат приходи. Те са само от даренията, които събират, и са крайно недостатъчни, за да покрият сметките си. Вече в редица общини улиците тънат в мрак и смятаме, че този мрак не трябва да влиза в молитвените домове, храмове и манастири, защото това показва отношение към всички”, допълни народният представител.

“Редица манастири и храмове, без да правим разлика във вероизповеданията, преминават към режим на тока”, посочи тя и даде пример с Рилския манастир, чиято сметка за ток за последния месец е 25 000 лв. Кабиленският манастир в Ямбол пък трябва да плати 6 000 лв. за изразходваната енергия.

Рилският манастир на режим, високите сметки удариха светата обител

Каназирева изрази съжаление, че управляващата коалиция е отхвърлила идеята на ГЕРБ и посочи, че темата е сред тези, които би трябвало да засягат всички.

Теодора Павлова
913 3

Коментари 3

Добави коментар

2022.01.26 | 20:20

3
борисов, бащицата. Може да почвате да слагате негови портрети навсякъде, за обедните ви молитви. Мизерници
Просто човек

2022.01.26 | 16:41

2
Вашето е цинизъм. Защо досега храмовете плащат промишлен ток и вие нищо не сте направили?!

2022.01.26 | 16:16

1
Смешниците от Харвард да си обират крушите и да не заглобват повече държавата! Вече и онези, които гласуваха за "подмяната" са тотално разочаровани от новите келешчета. С келешлъци държава не се управлява! Ако сега направят избори, Борисов ще спечели със 75%! Жалко, че така прецакаха народа, но всичко ще си дойде по местата. Белия автобус е със зимни гуми, няма да изкарат и до пролетта.

Добави коментар

Водещи новини