Христо Гаджев: Правителството взема отношение по конфликта НАТО-Русия под натиск от парламента

  • 25 януари 2022 10:23

  • 2533
  • 3
Христо Гаджев: Правителството взема отношение по конфликта НАТО-Русия под натиск от парламента
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

„Ние, като ЕС и НАТО, трябва да си отговорим на въпросите как да си решим нашата сигурност, ако се стигне до евентуален конфликт. И да покажем, че няма да отстъпим“, каза пред БНР Христо Гаджев от ГЕРБ, заместник-председател на комисията по отбрана в Народното събрание.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13362

По думите му правилният път е към деескалация на напрежението в конфликта между Русия и НАТО, но „трябва да се отговори на ескалацията към момента“.

„Очевидно комуникацията е счупена в правителството. Крайно време е да има позиция вече“, коментира Гаджев в предаването „Преди всички“.

Има натрупване на събития, вече се забелязва и активизиране на силите с висока степен на готовност на НАТО, отбеляза Христо Гаджев, запитан дали има прекомерен натиск от страна на опозицията и преекспониране на темата и за българската позиция по въпроса.

Петков коментира темата НАТО-Русия: Не дрънчи на война, корабите и самолетите не са извънредни

„Развитието на ситуацията е от 17 декември насам. Един месец правителството не взе отношение, буквално под натиск от парламента взема отношение.“

На утрешното извънредно заседание на парламента от ГЕРБ ще искат да разберат „какви решения са вземани от Министерството на отбраната и Министерския съвет относно участието на България и какви планове са задействани“, уточни Гаджев. Според него е редно парламентът да има информация „какво се случва, какви планове са се активирали и какво прави правителството и за деескалация, и за защита на националната и териториална сигурност на страната“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2533 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Тт

2022.01.25 | 19:05

3
Абе льольо вземи да се обръснеш и изкъпеш че приличаш на бежанец.
Тт

2022.01.25 | 19:05

2
Абе льольо вземи да се обръснеш и изкъпеш че приличаш на бежанец.
Работим

2022.01.25 | 12:12

1
По метода на Тодор Живков.Снишаване докато мине бурята.Сега бурята е много близо,а дори от по далечна Живков падна от власт

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини