Бивш министър за напрежението около Украйна: Положението безспорно е сериозно

  • 25 януари 2022 08:23

  • 2574
  • 8
Бивш министър за напрежението около Украйна: Положението безспорно е сериозно
© Bulphoto/архив

Положението безспорно е сериозно, след като се предприемат конкретни действия от страна на САЩ, НАТО и ЕС. Очевидно не бива да подценяваме това, което се случва в близост до българските граници, посочи Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки. – бивш министър на отбраната, в предаването „Тази сутрин“ по бТВ за напрежението около Украйна и свикването на Съвета по сигурността у нас.

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 13298

Според него обаче министрите ни говорят на различни езици по темата. „От една страна министър-председателят твърди, че категорично подкрепя инициативите на НАТО, от друга страна министърът на отбраната твърди, че положението не е толкова сериозно. Виждам една пробойна във властта, в рамките на Министерския съвет и управляващата коалиция“, каза Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

„Силно приветствам свикването на Съвета по сигурността, но нека да обърнем внимание, че е съставен от силовите министри, началникът на отбраната, шефовете на специални служби и разузнаването – хора, които са подчинени на министър-председателя. На този съвет може да присъства и президентът, надявам се той да засвидетeлства това уважение към съвета“, отбеляза още Николай НенчевНиколай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 г. Юрист. Магистър по право и политически науки..

Съвет по сигурността при премиера Петков днес заради напрежението около Украйна

„Моите очаквания са свързани с това министър – председателят и съветът да потвърдят позицията на НАТО и ЕС. От друга страна, струва ми се, че съществени проблеми ще има в Народното събрание при една дискусия и там е твърде опасно за управляващото мнозинство, защото може да бъде преформатирано“, смята бившият министър на отбраната.

Като доказателство за това той посочи и че на срещата на външните министри от ЕС в Брюксел за напрежението в Украйна е присъствал не българският външен министър, а заместник-министър.

Последвайте канала на

Десислава Станева
2574 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
алеко

2022.01.25 | 11:03

8
ТОЗИ НА ДВЕ МАГАРЕТА НЕМОЖЕ СЛАМАТА ДА РАЗДЕЛИ В КУКОРЕВО
Смях

2022.01.25 | 10:37

7
Началник, Путин чака да ни докарат еФ-четата и тогава ще ни запука. Иначе без 10 еФ-чета, е все едно да биеш малко дете. Дай по-сериозно. Кажи как ще вървят картофите тази година?

2022.01.25 | 09:48

6
Изпращане на войски от страна на НАТО е враждебно. Ние сме в опасна близост до Русия и нито НАТО нито САЩ могат да ни помогнат ако възникне война. Времената на военните съюзи са в миналото и НАТО е излишен и създава напрежение и риск за световна война.
СЕРЖАНТА

2022.01.25 | 09:47

5
ЗА КРАДЛИВИЯ ЗЕМЛЕДЕЛЕЦ ВСИЧКО Е БОБ И ЛЕЩА , ЩОМ ТАКИВА НИ КОМАНДВАХА АРМИЯТА..........БУКЕТНА РОТА !!!
Пунта Мара

2022.01.25 | 09:28

4
Ама разбира се ,че положението е СЕРИОЗНО,имаме ИЗЧЕЗНАЛИ МИЛИОНИ,МИЛИАРДИ от хазната,НИКОЙ НЕ ги ТЪРСИ,а сме тръгнали да ОПРАВЯМЕ другите страни!?!?!? КЪДЕ е НОЩНОТО ШКАФЧЕ,Мата Хари,..............,ПЪТНИТЕ КАРТИ,..........и т.н., "Другарю-бивш министър"?! КЪДЕ са ПАРИТеееееееееееееееееее????????????????????????????????????????
бай шиле

2022.01.25 | 09:03

3
мокет, върни кинтите на земеделците

2022.01.25 | 08:59

2
Крайно време е в тази държава всеки да се занимава с това от което разбира: - земеделците със земеделието, военните с военните въпроси, политиците с политиката, лекарите с лечението, пожарникарите с пожарите, милиционерите с обществения ред и сигурността и т.н.
алеко

2022.01.25 | 08:39

1
ЗЕМЕДЕЛЕЦ ,ТРЯБВА ДА СЕ ПРОИЗНАСЯ ЗА СЕЕНЕТО НА ЖИТО,ЦАРЕВИЦА И ТОЛКОВА

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини