Съвет по сигурността при премиера Петков днес заради напрежението около Украйна

  • 25 януари 2022 07:00

  • 1362
  • 3
Съвет по сигурността при премиера Петков днес заради напрежението около Украйна
© Novini.bg

Съветът по сигурността ще бъде свикан днес по искане на премиера Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически заради напрежението между НАТО-Русия-Украйна. Заседанието започва в 16:30 ч., съобщиха от пресслужбата на кабинета. 

Всичко по темата:
Руската инвазия в Украйна 5476

На запитване на bTV от Външното министерство отговориха: "Настоящото усилване по Източния фланг е част от отдавна започнал процес."

Бойко Борисов: НАТО е в пълна бойна готовност, а Българската армия?

"Участието на сили от съюзни държави в мисията за охрана на въздушното ни пространство, както и в дейностите на Постоянните морски групи на НАТО в Черно море, са израз на допълнителните мерки за повишаване на готовността и демонстрират единството и солидарността на съюзниците."

От министерството заключват "Израз на тази солидарност е участието на съюзници със способности и техника, с които България не разполага."

Утре следобед пък ще има извънредно заседание на Парламента след искане на опозицията. На него ще бъдат изслушани премиера, министъра на отбраната и на външните работи, както и ръководителите на спеслужбите. 

Радина Лазарова
1362 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българин

2022.01.25 | 08:27

3
САМО Украйна е по-застрашена от България от руската хибридна война. За ралика от украинците, които са готив да се борят на живот и смърт срещу десетократно по -многобройния противник, болшевиките около хасковкия каун радефф-олигофрена ще си събуят насраните гащи доброволно да им го втъкнат до сливиците друзята от Кремъл!

2022.01.25 | 07:29

1
Като видите герберас,онождай те го,герберас се оножда за здраве и берекет на държавата,колкото по силно квичи гербераста толкова по голям ще е берекета.
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2022.01.25 | 08:08

2
Онождай майка ти, старата бесепе.дерстака к.урва, болшевишко миризливо копеле на незнаен турски тираджия!

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини