Свикват извънредно заседание на НС в сряда

  • 24 януари 2022 20:48

  • 1795
  • 1
Свикват извънредно заседание на НС в сряда
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Председателят на Народното събрание Никола Минчев свиква извънредно заседание на парламента на 26 януари от 15:30 часа, съобщиха от правителствената пресслужба.

В дневния ред е заложено изслушване на министър-председателя, министъра на отбраната, министъра на външните работи и ръководителите на ДАНС, ДАР и Военното разузнаване във връзка с конфликта Русия-Украйна, напрежението НАТО-Руска федерация и ролята на България в процеса на вземане на решения в НАТО по темите, както и разполагане на съюзнически въоръжени сили на територията на Република България.

Бойко Борисов: НАТО е в пълна бойна готовност, а Българската армия?

Искането за извънредно заседание беше внесено по-рано днес от 59 народни представители от парламентарната група на ГЕРБ-СДС.

"Председателят на парламента е решил да насрочи заседанието за сряда от 15:30 ч., за да може да бъде представена пълна информация по поставените въпроси. Преди това на 25 януари ще заседава Съветът по сигурността към Министерския съвет, а на 26 януари ще има заседание на правителството, на които ще бъдат обсъждани напрежението около Украйна и плановете на съюзниците в НАТО да укрепят източния фланг на Алианса", пишат още от правителствената пресслужба.

Мая Йорданова
1795 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Бойковец

2022.01.24 | 21:21

1
Дайте ми кафевия панталон

Добави коментар

Водещи новини