Михаил Миков: От днес констатирам, че вече не съм член на БСП, да се знае

  • 23 януари 2022 11:56

  • 12146
  • 15
Михаил Миков: От днес констатирам, че вече не съм член на БСП, да се знае
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е очевидно няма спирачки и е тръгнала в низходяща тенденция, която ще намалява все повече общественото влияние. Констатацията на Конгреса, че няма подадена оставка на лидера Корнелия Нинова, кара много членове на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да констатират, че не са членове. И аз констатирам, че вече не съм член на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, да се знае. Ще си върна партийната книжка, ще спра да си плащам членския внос, разбира се, формалните атрибути са това на член на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но по-важното е, че вече не съвпадат моите идеи с тези на член на БСП

Това заяви за БНР Михаил МиковМихаил Миков Михаил Райков Миков е съвременен български политик, депутат и председател на 42-то Народно, бивш лидер на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, бивш председател на парламента и бивш министър на вътрешните работи в правителството на тройната коалиция.

Конгресът на БСП не прие оставката на Корнелия Нинова

По думите му с участието във властта БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не може да постигне нещо съществено в политически план, само в личностен. "Има обществена нужда от нова лява партия. Вероятно ще има и процес на фрагментация на лявото. Тези разговори трябва да започнат, защото днес лявото не е представено нито парламентарно, нито като обществена дискусия".

Миков коментира и планираните реформи в МВР. "Разследването е основна функция на МВР, прокуратурата надзирава, трябва да имат повече правомощия разследващите полицаи, а и да носят повече отговорност. Трябва да се даде доверие на разследващите, а ако злоупотребят с правата си, има текстове в наказателния кодекс, че носят отговорност. Прокуратурата няма как да бъде заобиколена, тя има обвинителна функция, което е конституционна функция. Твърде малък е капацитетът за разследване в България на разследващите полицаи, той трябва да се укрепва от МВР, а не по Митниците, в КПКОНПИ. Неуспешни са опитите за изваждане на разследващите функции от МВР и от следствието в рамките на прокуратурата. Тоест, укрепване на системата, засилване на възможностите, ясни отговорности за всеки разследващ полицай", обяви той и подчерта, че реформите трябва да се случват спокойно, хладнокръвно и след като са ясни, тогава да се обявяват.

Миков: Корнелия Нинова ще направи всичко, за да бъде преизбрана

Според него затварянето на съдебната система "няма да я излекува от корупцията, непукизма, кадруването по симпатии, а не по качества. Самозатварянето ще продължи да генерира проблеми, а не да реши и да създаде повече доверие в обществото", завърши Миков. 

Филип Епитропов
12146 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
oo

2022.01.23 | 12:19

1
pravilno mikov i drugi istinski partiici shte napusnat zashtoto grobarskata podloga osranata ninova ima zaraka ot sapartiicite si ot grob da zatrie partiata vi.
Lapai bahura BOKLUK

2022.01.23 | 13:54

7
Da ti e.ba maikata i na simeonovskoto cenge v nelegalnost! Pishi na kirilica be bolshevishki IZROD!
с тия 2 00

2022.01.23 | 12:37

2
от тоалета ли пишеш
цар БОРИС I Покръстител

2022.01.23 | 12:48

3
Браво на мики маус! Имаш си запазено място при братската ти партия на бокича. свърши се с лапането. ашкоулсун! аферим! машала!
цар БОРИС I Покръстител

2022.01.23 | 12:48

4
Браво на мики маус! Имаш си запазено място при братската ти партия на бокича. свърши се с лапането. ашкоулсун! аферим! машала!
Иван Иванов

2022.01.23 | 13:04

5
Да извикат поп да изпее алилуйа за БСП.

2022.01.23 | 13:21

6
Горе главата, Миков! Наздраве! Както казват нашите футболисгти:живота продължава... Тазии е Гьон сурат.
????

2022.01.23 | 14:01

8
Защо по този сложен начин, искате да кажете ИСТИНАТА "Другарю" Миков, защо просто НЕ си ПРИЗНАЕТЕ, че Вашето име е в СПИСЪКА с ИМЕНАТА на тези дето ПОДМЕНИХА листата на "бсп" за Евровота????!!!

2022.01.23 | 14:29

9
Днешното правителство- комунисти дойдоха на власт с ЛЪЖА и благодарение на финансовата подкрепа на мафиоти избягали от закона в държавата! Румен Радев про руски настроен избран с манипулации с машинен вот загуби комисионна от сделката Грипен...яхна протеста 2021 организиран от криминалния контингент...Кирил Петков син на окръжен на БКП изнесъл в Канадска банка през Австрия близо 160 млн долара в началото на 90те..Асен Василев фалира фирма в Великобритания....Корнелия Нинова...опитна в източването на фирми в началото на 90те ...всичко започна преди 2-3 години когато Българското правосъдие подгони Цв.Василев и Васил Божков ..закрилниците и финансови магнати, които подпомагат БСП през годините ....и започнаха с компромати и откровени ЛЪЖИ ...снимки ....вили в чужбина и се стигна до канибализъм ....сега стана ли ви ясно уважаеми кой Ви управлява в момента ....МАФИЯТА !!!!!
Всичко се нормализира

2022.01.23 | 14:45

10
БСП е дясна партия ръководена от милионери. Тя не може да е социалистическа лява партия на хората наемни трудещи се защото защитава интересите на работодателите.
Ние

2022.01.23 | 15:42

11
Агонията свърши. БСП умира. Що ли не съм тъжен.
до долният глупак

2022.01.23 | 16:59

13
Борисов се връща на бял кон! Вижте ненормалната обстановка в държавата днес!

2022.01.23 | 16:50

12
щото и с гробарите става същото

Добави коментар

Водещи новини