Калоян Паргов: Отхвърлянето на оставката на Корнелия Нинова бе очаквано

  • 22 януари 2022 19:48

  • 2013
  • 0
Калоян Паргов: Отхвърлянето на оставката на Корнелия Нинова бе очаквано
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Беше очаквано, не се случва за първи път, коментира пред журналисти председателят на БСП-София Калоян Паргов решението на 50-ия Конгрес на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е да не приеме подадената оставка от лидера на партията Корнелия Нинова, предаде БТА.

Той припомни, че миналата година, на заседание на Националния съвет на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, е обвързал своята оставка с нейната, в знак на отговорност за подкрепата си и за резултатите на изборите. "Моята оставка не може да бъде факт, след като нейната не е факт", каза Паргов и така отговори на въпроси, поставени на заседанието на Конгреса и за неговата оставка.

Попитан дали оставката на Нинова е трябвало да бъде гласувана или само приета за сведение, Паргов коментира, че уставът е пълен с такива противоречия и сега се налага да тълкуват разпоредбите. Той разясни, че едното тълкуване на "констатиране" е приемане без гласуване, а другото - на Общопартийната контролна комисия в БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, е че трябва да има гласуване и съответно, ако Конгресът я отхвърли, означава, че няма оставка. Според него този устав трябва изцяло да бъде прекроен, за да не влизат "в такива плетеници".

Конгресът на БСП не прие оставката на Корнелия Нинова

В отговор на въпрос, Паргов потвърди, че очевидно така се е получило днес - Нинова иска да си подаде оставката, а Конгресът не й дава, но посочи, че от утре ги чакат нови задачи.

Според делегата Захари Захариев, съгласно Устава, оставката изобщо не е нужно да се гласува. Нинова е жертва между другото, на собствената си партия, коментира той пред журналисти. По думите му тя е жертва на любовта на народа. Това е практически краят на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е - такава, каквато я познавахме досега, посочи още Захариев.

Tова е краят на агония, която не е започнала от Нинова, а се е развивала през годините, и за която принос имат всички председатели след Жан Виденов. Според Захариев БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е не е разбрала, че нейните проблеми, за които тя "се джафка вътре", не могат да бъдат проблеми за нейния дом, а такива трябва да бъдат проблемите на обществото.

Валери Зайцев
2013 0

Свързани новини

Водещи новини