"Атака" внася законопроект за утилизирането на боеприпаси

  • 11 юни 2012 14:09

  • 858
  • 4
"Атака" внася законопроект за утилизирането на боеприпаси
© Булфото

"Атака" внася законопроект за утилизирането /обезвреждане/ на боеприпаси. Това съобщи председателят на партията Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа на пресконференция днес.

От "Атака" искат обезвреждането и контролът на всички ненужни и негодни оръжия, боеприпаси и взривни вещества да се извършват от Министерството на отбраната. Националистите предлагат всички досегашни договори с частни предприятия да бъдат прекратени и материалите, подлежащи на утилизиране, да бъдат върнати в складове и в поделения на военното министерство.

В момента съществуват предприятия в системата на "Терем" и ВМЗ-Сопот, които могат да извършат обезвреждането на боеприпасите, обясни депутатът Венцислав Лаков, който е един от вносителите на законопроекта. Той е против идеята на министъра на отбраната останалите боеприпаси да бъдат продадени на чужди фирми за утилизиране.

Смятаме, че даването на частни фирми на боеприпаси за обезвреждане е порочна практика, развива корупция и прикрива евентуални злоупотреби, включително "черна борса" с оръжие, коментира лидерът на "Атака" Волен СидеровВолен СидеровВолен Николов Сидеров е български политик и журналист, лидер на крайнодясната националистическа. "Атака" настоява да бъде свикан Консултативният съвет за национална сигурност и да бъде създадена комисия към Народното събрание, която да разследва случая при "Петолъчката" край Сливен.

Последвайте канала на

БТА
858 4

Коментари 4

Добави коментар
nem

2012.06.13 | 17:34

4
Определено само националистите и патриотите от ПП "АТАКА" , правят нещо за тази държава ! Ще ги подкрепям до последно !!!
ГЛАС БОЖИЙ

2012.06.13 | 12:30

3
ЕТО ТОВА Е ПРИМЕР ЗА ПОЛИТИК.ВОЛЕН СИДЕРОВ- ПОЛИТИК НОМЕР ЕДНО.ПОДКРЕПЕТЕ ГО.

2012.06.13 | 11:18

2
Napulno podkrepqm ideata na ATAKA!!!
данъкоплатец

2012.06.11 | 15:40

1
Не искам законопроект за утилизиране на боеприпаси, а такъв за либерализация на режима за притежание на огнестрелно оръжие!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини