Доц. Великов: Радев стана архитект на четворна коалиция

  • 20 януари 2022 10:39

  • 848
  • 3
Доц. Великов: Радев стана архитект на четворна коалиция
© Кадър Nova News
Слушай новината Слушай новината

"За 5 години Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на израсна като политик. Моделът на служебни правителства беше приложен и към редовното и той стана архитект на четворна коалиция". Това заяви за "Твоят ден" доц. Борислав Великов, бивш председател на Народното събрание (2005 г.) и депутат от НДСВ.

По думите му вторият мандат изисква повече конструктивност, а не толкова критичност. "В някакъв момент ще се наложи разграничаване на президента от правителството и то ще бъде полезно. Трябва да има по-добър тон", смята той. И допълва, че промяната на Конституционни текстове е необходимо мнозинство и дотам ще се стигне само чрез разбирателство, включително и с ГЕРБ и с ДПС. За него изчегъртването вече е станало. "След като е махнат най-горният политически слой, да започнеш да гониш хората от администрацията без да се съобразяваш с техните качества, не е целесъобразно, а имаше и такива случаи - необяснимо се правеха промени", коментира бившият председател на НС. 

Проф. Христова: Зад приоритетите на президента стои желание за лидиране на политическия процес

Той смята, че коалицията ще издържи до местните избори, ако взема правилните решения за текущите кризи. "Има партии с малък опит, но е необходима кауза. Така беше и с НДСВ в началото. Мисля, че такава има и това личи от словото на Радев", каза още доц. Великов.

"Не всички 300-400 000 души от ГЕРБ носят наказателна отговорност, а конкретни хора. Не бива да се заклеймява цялата партия. И ДПС, и ГЕРБ ще искат подобряване на съдебната система и може би ще подкрепят промени", посочи доц. Великов. Според него главният прокурор би могъл да бъде критикуван, но основното е, че е нужна принципна промяна. "Като се смени Гешев с Пешев нещата няма да се оправят автоматично", подчерта бившият депутат.

Теодора Александрова
848 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
ne

2022.01.20 | 12:21

3
docente radev ne e tolkova glupav ta da se angajira sas nai bezsperektivnata komisia

2022.01.20 | 12:00

2
Какво е какво не е но върви на много добре политиката в бг.
Катана Катана

2022.01.20 | 10:56

1
пуста да остане архитектурата кога и всеки тъпунгер се изявява за архитект.

Добави коментар

Водещи новини