Парламентът гласува споразумение за прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране

  • 19 януари 2022 13:29

  • 408
  • 0
Парламентът гласува споразумение за прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Парламентът одобри на две четения законопроект за ратифициране на Споразумението за изменение на Споразумението относно прехвърлянето и взаимното използване на вноски в Единния фонд за преструктуриране между Кралство Белгия, Република България, Чешката република, Кралство Дания, Федерална република Германия, Република Естония, Ирландия, Република Гърция, Кралство Испания, Френската република, Република Хърватия, Италианската република, Република Кипър, Република Латвия, Република Литва, Великото херцогство Люксембург, Унгария, Република Малта, Кралство Нидерландия, Република Австрия, Република Полша, Португалската република, Румъния, Република Словения, Словашката република и Република Финландия.

Споразумението е подписано в Брюксел на 27 януари 2021 г. Предложението е внесено от Министерския съвет и приемането му е във връзка с решението за по-ранно въвеждане на Общия защитен механизъм на Единния фонд за преструктуриране.

"За" споразумението гласуваха 145 депутати, "против" бяха 11, въздържали се нямаше, предаде БТА.

Вносителите на законопроекта отбелязват, че с промените ще се ревизира член 5, параграф 1 от действащото споразумение, като се определят условията и реда за взаимно използване на извънредни последващи вноски. Ще се ревизира и член 7, параграф 1 с цел да се осигури възможност договарящите страни, засегнати от преструктуриране временно да могат да ползват финансови средства от подразделенията на други договарящи страни, които все още не са предмет на взаимно използване по време на преходния период.

По-рано днес депутатите подкрепиха споразумението за защитен механизъм между България и Единния съвет за преструктуриране.

Парламентът одобри споразумение за защитен механизъм между България и Единния съвет за преструктуриране
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
408 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини