Проф. Чорбанов: ИТН е лоялен партньор на коалицията, няма да свалим управлението, защото имаме противоречия

  • 12 януари 2022 12:08

  • 1077
  • 1
Проф. Чорбанов: ИТН е лоялен партньор на коалицията, няма да свалим управлението, защото имаме противоречия
© Булфото
Слушай новината Слушай новината

“Ние изразяваме нашите критики в рамките на коалицията”, заяви проф. Андрей Чорбанов в кулоарите на НС.

“Това, което се случва по света, потвърждава позицията ни, че здравния сертификат е безсмислен”, категоричен беше той. Чорбанов каза, че ИТН е лоялен член на коалицията: “Не значи, че ще свалим управлението, защото имаме противоречия. Ние имаме наши министри. Да протестираме срещу себе си би било нелогично”.

По думите му първия вариант на вируса се е изкарвал най-леко: “Не забравяйте, че при “алфа” варианта не боледуваха деца. Ние се съобразяваме с вируса, затваряме се, след това се отваряме. На всички ни се искаше ваксините да спрат категорично разпространението”.

Владислав Панев: Зеления сертификат ще отпадне по-рано

“Нашата ваксина е готова на ниво прототип. Би следвало “Булбио” да си възвърне позициите да развива нови типове производства, което ще даде независимост на страната и продукт с много висока стойност”, каза той.

Според него ваксините трябва да бъдат за определени категории хора - в рискови групи и с много съпътстващи заболявания: “В едно нормално развито общество има много хора със съпътстващи заболявания”.

Всеки български гражданин има право да протестира независимо по каква тема. Нашата позиция по отношение на зеленелия сертификат е много ясна. Ние сме против тази мярка, защото тя е неефективна, каза Станислав Балабанов в кулоарите на НС.

“Протестът е подкрепен от друга политическа формация. Протестът трябва да протече мирно”, допълни той.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1077 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
уауу

2022.01.12 | 13:12

1
Чорбаров,грабвай чорбата и дим да те няма ,че не мога да те гледам !

Добави коментар

Водещи новини