Полицаи искат среща с Кирил Петков заради планирани реформи в МВР

  • 17 януари 2022 09:19

  • 2381
  • 5
Полицаи искат среща с Кирил Петков заради планирани реформи в МВР
© Булфото (архив)

Най-големият полицейски синдикат - СФСМВР, изразява безпокойство заради планирана реформа в структурата на МВР. Това става ясно от позиция на федерацията, изпратена до медиите.

Тя е по повод обсъжданата идея пожарната и спешният телефон 112 да бъдат изведени в отделна структура.

Според синдиката планирането, а в отделен случай и реализацията на такова преструктуриране напомнят опитите за реформиране на министерството "на парче", на чийто "очевиден провал бяхме свидетели през последните години". Затова и от федерацията казват, че се противопоставят на подобна реформа.

От синдиката посочват, че не са уведомени за това планиране. И напомнят, че тези действия по никакъв начин не кореспондират с договореното в коалиционното споразумение за управление на страната, информира БТА.

Според ръководството на федерацията в момента се разпиляват време и усилия, които биха могли да бъдат използвани с далеч по-продуктивна цел. Освен това се генерира несигурност, напрежение и демотивация сред служителите в няколко дирекции на полицията и на следващо място се пораждат съмнения относно приложимостта на коалиционното споразумение.
От СФСМВР настояват за спешна среща с премиера, на която да обсъдят ситуацията в МВР.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2381 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.01.17 | 12:32

5
Ами да ви е честита "подмяната" Боко крадеше ама цените бяха поносими. "Почтенните" Харвардски крадци крадат до голо. След тях и трева не никне. Като марокански скакалци са. Ще ни оглозгат до кокъл ако не ги изгоним с камъни.
Росен

2022.01.17 | 11:29

2
Полицията не е нито ферма, нито фирма. Реформи в нормативната уредба, така щото нещата да се случват по лесно и сигурно. Иначе натрупания професионален опит от стари служители с нищо не може да се замени.

2022.01.17 | 11:57

4
За съжаление, имаше доста и "професионален опит" в слагането на чадъри и други подобни "опитности". Хубаво е обществото вече да се убеди, че с това е приключено. Така, че малко свеж и по-чист опит няма да навреди.

2022.01.17 | 11:47

3
Преторианската кохорта - Достаъчно дълго живяхме в неправова държава или по-точно в държава с правото на мафията. СФСМВР явно се изживяват като преторианската кохорта. Чия защита и интереси ли преследват сега? И е време закона и държавността да не са заложници на тълпите и групировките, налагани с изнудване, насилие и преториански бунтове.
цв

2022.01.17 | 11:25

1
тя реформата се иска от рашков-тоя велик мислител и стратег,а кирчо си го кътка,защото му създава комфорт за всички далавери

Добави коментар

Водещи новини