Кунева: В държавата няма пари

  • 10 юни 2012 13:56

  • 5123
  • 33
Кунева: В държавата няма пари
© Булфото

Решението да бъде взет еврооблигационен заем означава, че в държавата няма пари, заяви бившият еврокомисар Меглена КуневаМеглена Кунева Меглена Кунева е български политик, първи европейски комисар от България. Кунева е родена на 22. Така тя коментира пред БНР одобрения през седмицата от парламента заем от 950 милиона евро, с които пари правителството иска да плати падежа по заема, взет от правителството на Симеон СакскобургготскиСимеон Сакскобургготски Симеон Сакскобургготски е роден на 16 юни 1937 г. в София. Той е син на Цар Борис ІІІ и Царица.

"За мен е странно, че по-рано не осъзнаха и не обявиха необходимостта си да вземат заем. И това е лошото, това е лошата оценка, че се прави точно сега, точно в последния момент и това означава, че пари в държавата няма. Всичко това, което беше казано от ЕК, което се казва и от други международни финансови институции, то просто се потвърди с тази крачка. Пари в държавата няма", заяви бившият еврокомисар.

Кунева представи Учредителна декларация за създаване на политическа партия "България на гражданите"
, чиито лидер е.  "Нека първото правило в партията "България на гражданите" да бъде "Ние не можем и не бива да се спасяваме поединично", трябва да запазим общността на граждани, които мислят и искат да си помогнат", призова Кунева при учредяването.

"Смятам, че вече се съобразяват с нас. Идеята е "България на гражданите" да направи пробив в политическия картел на страната. Партията е политически, но и културен проект. Това е проект на хора, които се отказват да живеят в две Българии - на олигарсите и на излъганите. Трябва да възстановим достойнството си на граждани", каза още бившият еврокомисар.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5123 33

Свързани новини

Коментари 33

Добави коментар
алабала

2012.07.04 | 20:02

33
Е как ще няма пари. За народа и за нуждаещите се никога няма да има пари. За тлъсти бонуси обаче винаги се намират. Разполагат с парите на народа все едно са техни лични средства. Скапани боклуци.
richi

2012.06.15 | 12:14

32
И тази ще ни я натресат, както ни натресоха костов, симеон, сергей и бойко. Ясно е, бойко няма да го изберат, трябва да се подготви нов наш човек. Но мисля, че добре познаваме коя е тя. И колко грехове има към българите.

2012.06.15 | 12:14

31
Ей, много долна курва е тази!!! Това е другарката Пръмова! Тя е стара комунистическа номенклатура , минала през няколко партии, продавайки националните ни интереси, като АЕЦ-а например! Голяма моралистка, а не напусна НДСВ преди изборите , защото я подкрепиха ....ама като видя, че се изтърва от клона и им наби шута....Хора не се лъжете да гласувате за поредния жалък боклук !!!
Милена

2012.06.13 | 00:24

30
Само неграмотните хора биха гласували за тази продажница .... надявам се българина да е поумнял и да не даде гласа си за тази ..

2012.06.13 | 00:23

29
В БГ политиката се навъдиха много лисици, ама тая бие всичките по амбиции. Със сигурност, обаче някой от Европата й е подпалил фитила, та се втурна да лидерства.
...

2012.06.12 | 17:55

28
След като държавата няма пари - да обяви фалит... Гърция казва че ще фалира и веднага и се наливат 200 милиарда евро, ние искахме 2 милиарда и не ни дадоха, а сега се казва че държавата няма пари. Да се обяви фалит и веднага да ни изключат от ЕС... В интерес на истината Кунева е права - държавата това е народа. Народа няма пари да се издържа, ние сме от "работещите бедни", т.е. работим, всеки ден ходим на работа а с това което получаваме не можем да си покрием европейските режийни разходи. Стига сте сравнявали цените на храните, горивата, наемите и услугите с тези в европа бе мамка ви негодници... След като ми се направи заплатата европейска, тогава ми сравнявайте цените и ми казвайте кое колко струва в Германия, Австрия, Унгария, Чехия, Полша, Словакия, Франция, Испания, Гърция... Еби му майката направо...
Комисар "Йес"

2012.06.11 | 07:16

5
Тази дали ще мине 4-процентовия праг? Кратка обиколка из форумите на различни сайтове показва бързо, че от 50 коментара, 1-2 я подкрепят (в най-добрия случай).
.......

2012.06.12 | 16:37

27
Това че определени политически сили са си платили с държавната субсидия за армия от хейтъри, оплюващи България на гражданите, не значи че няма подръжници според мен!Не мисля че е правилно бъдещата партия да се асоциира само с името на госпожа Кунева, все пак има и голям брой хора, които работят ЗАЕДНО с нея и също допринасят в голяма степен за развитието на партията!
пушача

2012.06.12 | 10:40

26
Мигленка Червенокожова! Аман от тебе бе, голямата разбирателка! Къде са компенсациите за държавата за вредни емисии, европейски субсидии за земеделците, компенсации за 3 и4 блок на АЕЦ-Козлодуй, дето го затвори години преждевременно?Следя те по ТВ. - както живееш, народа не го и сънувал, напълнила си си гушата, а знаеш ли как живее народа? Едва ли, при червените - червена, при царя - жълта /червена/, при Бойко коленичи - да, ама не! И сега на къде ? Ясна си като слънце в 12.00 часа! На обикновените хора им е останало чувството за доблест и гордост, при тебе това значи едно - ПАРИ, ПАРИ, ПАРИ! Ти си ЖМЕЛ ма , т.е. отпадък, който не подлежи на рециклиране
NO

2012.06.11 | 20:09

25
Умри шлюха червено

2012.06.11 | 20:09

24
Пръмовице, устата ти се е изкривила от лъжи, ма! Стига се навира, ходи си харчи окраденото и спри да ни занимаваш. И твоето време ще дойде да плащаш с лихви ...

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини