Нинова обяви добра новина за цените на мобилните услуги

  • 11 януари 2022 15:03

  • 4379
  • 7
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Имам добра новина за българските семейства – спечелихме на първа инстанция делото с мобилните оператори. Административният съд София-град се произнесе по тяхна жалба срещу Министерството на икономиката и индустрията, която издадохме в края на миналата година и с която забранихме повишаването на цените и обявихме техните намерения за нелоялна търговска практика. Това каза на брифинг вицепремиерът и министър на икономиката и индустрията Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на Novini.bg.

Мотивите на жалбоподателя, една от компаниите, по-конкретно "Теленор България", са, че индексирането на цените по договорите с потребиртелите, не представлява особено важен обществен интерес. Бихме искали да им кажем, че в момента повишаването на цените и натиска върху живота на хората е въпрос от най-висок обществен интерес за нас. Съдът е признал нашите мотиви и се е произнесъл, че оставя без уважение жалбата на "Теленор България" за отмяна изцяло на предварителното изпълнение на нашата заповед и оставя възможност това определение да бъде обжалвано пред Върховния административен срок в седемдневен срок. На този етап това е една малка победа в желанието ни да помогнем на българските граждани в тези трудни моменти на натиск, на нелоялни търговски практики в опит някой да трупа печалби на гърба на хората в трудните зимни месеци. Те сигурно ще обжалват това определение на съда, но за нас е важна тази първа стъпка. Ще продължим тази политика докрай, подчерта Нинова.

Бих искала да се обърна към тях и да им кажа - не повишавайте цените, докато тече този процес. Повишаването на цените ще бъде незаконно заради заповедта, която издадохме в Министетството на икономиката и индустрията, нейното предварително изпълнение и признанието на съда, че тази заповед трябва да остане в сила с предварително изпълнение. И второ, не изпращайте на хората тези есемеси - това е подвеждаща информация. Не ги тормозете с тези есемеси, с които внушавате, че вдигате цените. Не можете да го направите, докато тече съдебният процес. Дори да се обжалва това определение от тяхна страна, ние ще продължим същата политика. Защитата на потребителите става цел №1 на екипа на Министерството на икономиката и индустрията, посочи Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за.

Нинова: Два от телекомите няма да вдигат цените, докато съдът не се произнесе

Ние се подчиняваме на целта да защитим хората и всичко да е в рамките на закона, добави министърът. Обръщайте се към Комисията за защита на потребителите в Министерството на икономиката и индусртията. Ще ви защитим по всички начини. Ако се чувствате безсилни сами да се защитите, напишете жалба до Комисията за защита на потребителите. Ние сме на аша страна и ще организираме всичко, за да защитим правата ви. Ще предприемем всички законови мерки, за да не позволим своеволия, увери Нинова.

За нас е важно по законов ред да спрем повишаването на цените, както са го замислили. Дотук се справяме, заяви още икономическият министър.

Освен това Нинова напомни, че по закон са предвидени санкции при подобни действия, като глобата достига до 30 000 лева.

Утре ще има заседание на Министерския съвет, като карантинираните ще се включат дистанционно, каза вицепремиерът в отговор на въпрос. Същото се отнася и за работата на Народното събрание.
 

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
4379 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2022.01.11 | 16:03

1
Сакън да не се обадим...крушоввската биволица само червен флаг я успокоява
г-жа Лъжа

2022.01.11 | 16:25

2
Госпожа Лъжа отново лъже. Виваком си вдигна цените без да му дреме за заповедта и. Както се казва - напънала се планината и родила мишка.

2022.01.11 | 18:56

7
Корна пак ни излъга. Цените се вдигат.
ne

2022.01.11 | 16:32

3
osrana grobarska podlogo ne laji horata vsicko e do sklucvaneto na nov dogovor a tam cenite shte sa zadaljitelno uveliceni.
gogo

2022.01.11 | 16:37

4
MNOGO OTGOVORNA ZADA4A E VAZLOJENA NA KORNI NUNEVA.XA..XA...XAA....IZ4EZNI MA ...DREME MI ZA TVOITE OPERATORI..
toma neverni

2022.01.11 | 17:59

5
po 1 lev zemaha ot smetkite ni
Вестникар

2022.01.11 | 18:26

6
Добрият Червен вестоносец - импексовец и усвоител на средства. Ликуй народе, вече имаш баш закрилник!

Добави коментар

Водещи новини