Как депутати от "Възраждане", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани

  • 09 януари 2022 09:58

  • 16329
  • 82
Как депутати от "Възраждане", за които ваксините са "експериментална течност", се оказаха...ваксинирани
© Колаж: Novini.bg/ БТВ

В петък депутатите дебатираха 6 часа по темата как да влизат в сградите на Народното събрание - със или без зелен сертификат. Темата се оказа ключове, не защото достъпът до сградата има особено значение за хода на пандемията, а защото дебатът е символен. За действията ни като общество срещу заразата.

През 2021 г. България избира три пъти състав на Народното събрание. На изборите през ноември в парламента влиза и партия "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател". Получават почти 130 000 гласа, които им отреждат 13 места в Народното събрание. По време на кампаниите основен говорител на партията в национален ефир е председателят й Костадин Костадинов.

Всичко по темата:
Епидемията коронавирус (COVID-19) 32973

"Възраждане" подготвя жалба до КС срещу влизането със зелен сертификат в парламента

А основните послания към избирателите - срещу членството на България в Европейския съюз и НАТО, както и срещу всички мерки за ограничаване на пандемията от COVID-19. "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" последователно говорят срещу "принудителната ваксинация" и против ваксините срещу COVID:

„Позицията ни е ясна и категорична: не на тази ваксинация, не на тази ваксина“, каза Костадинов във „Фейсбук“ през март 2021 г.

В деня, в който народните представители положиха клетва, "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" декларира каузата си и от парламентарната трибуна:

„Няма да търпим ограничения, маски, дискриминация, принудителна или задължителна ваксинация с експериментални субстанции и ще искаме премахването им възможно най-скоро".

В първия работен ден за депутатите от новата година зам.-председателят на парламента Цончо Ганев от "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" заяви, че въвеждането на зелен сертификат за достъп в Народното събрание има за цел да спре него и колегите му да ходят на работа.

„Истината е, че се опитват да ограничат достъпа на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ до парламента, защото ние тук работим. Не сме на пазар“, заяви Ганев пред bTV в първите дни на новата година.

Два дни по-късно Народното събрание обсъжда въвеждането на зеления сертификат за достъп в сградата на парламента.

ПП: Действията на "Възраждане" предизвикват излишна агресия в обществото

Ние търсим депутатите на „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ с въпроса защо от парламентарната трибуна говорят едно, а в живота вършат друго.

„Аз чух, че ще бъде това атака срещу депутатите от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“. Ваш колега по bTV го каза, че ще ограничи достъпа до  НС на депутатите от ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател. – защото ние няма да си купим сертификати, както са направили голяма част от колегите в НС, които казват, че са си купили сертификати – това се чува и вие го знаете също. Разбира се, когато камерите са изключени. Ние ще държим твърдо и ще отстояваме правата, които са права на целия български народ или поне на хората, които нямат желание да се ваксинират или да се сертифицират“, казва Николай Дренчев, секретар на ПК "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател".

На фона на посланията на партията срещу ваксините и зеления сертификат, лидерът на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" не дава отговор на въпроса има ли ваксинирани депутати в групата му:

„Вижте, аз не питам депутатите си дали са ваксинирани, нито дали са изрязали ноктите си - това е въпрос на грижа за личното здраве и личната хигиена. Има такива, които са преболедували, аз самият нямам зелен сертификат“, обясни Костадинов.  

„Ваксините научно честно и почтено не отговарят на определението за ваксина. В момента говорим за един чудовищен социално-инженерен експеримент, в който здравето на народа е заложено на картата на една социално-инженерна геополитическа игра. Това е моето мнение, но и на групата. Както казва доц. Мангъров – докато нямам опрян пистолет в челото, няма да се ваксинирам. За всички ваксини, които са произведени в последното десетилетие и не са минали дълъг процес на преработка, не бих препоръчал на никого да си слага. Но това, пак казвам, е негово лично решение. Ако вие казвате, че никога до края на живота си не бихте си сложили ваксина", казва Дренчев. 

Ако казвате, че и „Янсен“ е такава ваксина, а самият вие имате сертификат, в който пише, че на 19 август сте си поставили ваксина „Янсен“, какво означава това?

Това означава, че мога да избирам за себе си и не мога да препоръчвам никому ничий избор.

Сега можем ли да уточним  ваксиниран ли стеили никога в живота си не бихте си сложили такава течност?

Както ви казах вече и ви повтарям втори път, личният ми здравен статус не е нещо, което бих обсъждал по телевизията, дори с журналист от bTV.

Секретарят на парламентарната група на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" Николай Дренчев е ваксиниран. И след като си е поставил ваксината обаче, той продължава публично да говори срещу ваксините. От проверка на източници на bTV става ясно, че всъщност не само Дренчев, а една трета от депутатите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" не просто имат зелен сертификат, а са ваксинирани: 

На въпрос към Иво Русчев дали има зелен сертификат той казва, че има.

Ваксиниран ли стеили сте преболедувал?

Ваксиниран съм.

Кога?

Лятото. 8-ми месец. Вижте тук борбата в момента не е за ваксинирани и неваксинирани. Ние не се борим за това. Ние се борим за правата на хората. Аз съм направил своя избор и съм се ваксинирал.

А вие като човеккойто разбира от комуникацияможе ли да ми кажетеКогато един човек има кауза и тя е да даден възможност за свободен избор на хоратада….

Може ли да спрете камерата?

И нарича ваксините експериментална течноста в същото време сам си поставя ваксинаИма ли противоречие?

Може ли да спрете камерата?

Разговорът с ваксинирания депутат Иво Русчев е прекъснат от ПР-а на партията Йовка Димитрова.

Въпреки че във „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ има депутати със сертификати, партията организира протест през следващата седмица - срещу зелените сертификати.

Стоян Таслаков също е ваксиниран, което казва пред камерата на bTV. Той казва, че решил да се ваксинира преди месец:

Как го взехте това решение?

Малко под натиск. 

Кой ви натисна?

Семейството ми.

С какви аргументи?

Имам възрастен дядо, първото, което е на 94 години. Живял съм 6 години във Великобритания, говорил съм със специалисти. Дълго време съм се колебал да се ваксинирам, но в крайна сметка под натиск и на семейството ми, взех това решение. Не съм се съобразявал с позицията на партията, това си е моя лична позиция. Във „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ имаме различни хора с различни виждания.

Този път разговорът е прекъснат от другия ваксиниран в групата Иво Русчев.

На въпроса към Таслаков какво казват за ваксините специалистите, скоито се е консултирал той отговаря:

Ами какво да кажат, че е добре… добре е да се предпазват възрастните хора. Говоря за специалисти, които са във Великобритания, които са мои приятели.

Д-р Симидчиев разкри за заразен с COVID в ПГ на "Възраждане"

А какво казвате на господин Костадинов и неговата тезаче ваксините са експериментална течност?

Коментирали сме го тоя въпрос. Всеки има право на мнение във „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“.

Колко хорасмятатече са гласували за ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател заради тезите срещу ваксините?

Не мога да преценя. Не мога да преценя. Благодаря ви.

Няколко минути по-късно народният представител се връща с уточнение:

Бих искал само да уточня, че протестът е срещу зеления сертификат, а не срещу ваксинацията.

А вие имате ли зелен сертификат?

Разбира се, защото се ваксинирах.

И със зеления сертификат отивате на протест?

Да, просто ми го изкараха след ваксинация, не че го искам. Аз не искам ваксинация… зелен сертификат, извинявайте.

Тоествие искате да има ваксинацияно не искате да има задължителен зелен сертификат?

Не, аз ви обясних, че се ваксинирах малко по принуда от семейството ми и автоматично получих зелен сертификат. Не, че го искам. Не, че искам да се ползва в България. Разбирате ли?

А ползвате ли го?

Не съм го ползвал до момента. Не ми се е налагало никъде, защото вярвам, че е дискриминационен и не е редно да го ползвам, така че не бих искал да го ползвам и тук в Народното събрание. Благодаря!

В групата има и четвърти ваксиниран. Той е доведен за интервю от другите ваксинирани и ПР-а на партията Йовка Димитрова. Доведеният депутат Даниел Петров разкрива детайли около избора си да се ваксинира:

Просто реших да се ваксинирам с „Янсен“. Това беше личен избор.

А лидерът на партия ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател когато казваче ваксините са експериментална течност?

Аз мисля, че това трябва да бъде личният избор на всеки един човек.

А смятате личе е прав Костадин Костадинов?

Ми, вече да.

Тоествие сте участвали в експеримент?

Мога да кажа и да, и не.

Защообяснете ми?

Не мога да ви обясня госпожо.

Какви ви затрудняваВие сте взели информирано решение за себе си.

Просто това е моят личен избор.

А защо го направихтеС каква цел си поставихте ваксината?

За лична сигурност. Тогава това беше моето мнение.

А през това време участвахте ли в предизборната кампания на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател?

Точно в това време, не.

А вие кога я поставихте?

Не мога да си спомня, коя дата. Юли.

Точно между изборитеВие протестирате срещу зеления сертификат.

Точно така.

Но си имате зелен сертификат и си го ползвате.

Ние не го ползваме.

Не ходите в големите магазинине ходите в…?

Не ходим. Не.

В парламента ще го ползвате ли?

Не.

Смятате личе има хоракоито не са се ваксинирализаради послания на ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател?

Не мога да кажа. Не знам. Нямам представа. Всеки човек преценява за себе си. Не мога да кажа, кой какво е направил на база или послания.

Николай Дренчев е плътно до лидера си Костадин Костадинов на брифинг в парламента на 5 януари, в който разясняват, че ваксините не предпазват. В същото време той е ваксинира, а оказва се и членове на семейството му
заради семейството си, за да го предпази:

След разговорите в Народното събрание, от „ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател“ писмено потвърдиха, че четирима техни народни представители са ваксинирани и имат зелени сертификати. Двама са преболедували, но нямали сертификата и в момента един техен колега е под карантина.

А по-рано един от депутатите на "ВъзражданеВъзражданеВъзраждане е политическа партия в България, учредена през август 2014 г. Неин председател" се оказа заразен с вируса. 

Последвайте канала на

Повече за Коронавирус

corona
Novini.bg
16329 82

Свързани новини

Коментари 82

Добави коментар

2022.01.09 | 10:27

1
Аз ще си предпазя семейството, ама иначе ваксините не предпазват. Не ме гледайте какво правя, а слушайте какво ви говоря. И има дебили, които им вярват!

2022.01.09 | 10:47

2
Дебила си ти. Чувал ли си за плацебо? Само за елита е запазено

2022.01.09 | 10:49

3
Ваксините са експериментални според разрешението от ЕМА - Европейска Агенция за Медикаменти.

2022.01.09 | 10:51

4
Махайте извънредното положение! Край на този медиен цирк.
То

2022.01.09 | 10:54

5
Тази партия е сбирщина от нещастници....
Наблюдател

2022.01.09 | 10:59

6
Колко сте смешни само всички платени тролове и медии. Поне се надявам, че сте платени, иначе трябва да си чудовищно тъп, за да агитираш за ваксинация с тази отрова. Кое е сензационното в тази статия? Били против, а били и ваксинирани... и сега ще се чудим защо така... защо ли? Ами то е очевадно... купени са им сертификатите.. както на поне 50% от "ваксинираните".... На 12.01. ще ви изнесем всичките продажници!!! Много скоро всеки ще си плати за всичко.... ваксинираните за глупостта си да вярват на платени лекари, политици и журналисти, а споменатите за това, че са готови да продадът и майка си за пари и лъгаха цял един народ в продължение на вече 2 години....

2022.01.09 | 12:33

24
Ще изнесеш на майка си задника на мегдана та всеки да може да и го сложи. Льольо!

2022.01.09 | 11:02

7
Във Франция и Германия 2/3 от протестиращите са ваксинирани, които не искат новия дигитален фашизъм. Боденето е медицински проблем, сертификата е политика и социална репресия, с която 70% не са съгласни, дори 70% от ваксинираните не искат трета доза.

2022.01.09 | 11:08

8
Хахаха, това ли ви е големия удар срещу възраждане? На 12ти ще падне извънредното положение и ще започне криминално разследване на организиралите пандемията. Първо в България, после в цяла Европа.

2022.01.09 | 13:31

53
Кой ти е дилъра, палячо

2022.01.09 | 12:37

28
Точно така, не на новата глобална дрога! Спешна промяна е необходима. Нека промяната да започне от тук на 12 януари.

2022.01.09 | 12:32

22
Пхахахха. Смени наркотици. Спешно!
Хаха

2022.01.09 | 11:28

9
Много кухи парчета са тез дупетати, както и водещата по бтв селянка. На всички е ясно, че са купили сертификати, за да могат в един ресторант да влязат. Аз също бях платил да си купя, но си взех обратно парите. За 2 месеца не си струва 400 лв.
новинибг - кенеф

2022.01.09 | 11:31

10
Костадинов е казвал поне 50 пъти позицията на Възраждане в различни интервюта, а именно " Които иска да се боде да се боде ако иска и 10 дози да си сложи, това е негов личен избор от които не трябва да произтичат нито права нито задължения". Възраждане е за премахване на всички ограничения и за свобода на хората сами да вземат избор какви течности да поставят в телата си!

2022.01.09 | 12:37

29
Костадинов е лъжец и евтин популист. Ще ви заведе и в ада само и само да го вкарате на държавната хранилка. Ама трябва грам мозък, а не зелени еуглени между ушите да имате.

2022.01.09 | 11:57

13
Точно!
Пхахаха

2022.01.09 | 11:38

11
То и Костя Копейкин също е ваксан и бустнат, с пфайзер и после с модерна.

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини