Румен Петков: Разположим ли още войски на НАТО, ставаме мишена

  • 29 декември 2021 12:43

  • 5375
  • 19
Румен Петков: Разположим ли още войски на НАТО, ставаме мишена
© Булфото (архив)

С разполагането на допълнителни сили на НАТО - ставаме мишена с трудно предвидимо развитие на процесите. Това заяви лидерът на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в по време на пресконференция в Пловдив.

,,Три неща държа да подчертая. Текстът на проектодекларацията, която г-н Маринов, като народен представител, ще представи за обсъждане с убеждението, че трябва да стигне до пленарна зала, има два съществени момента. Народното събрание на Република България не подкрепя инициативата за установяване на военно присъствие на НАТО в България в рамките на засилено предно присъствие на Алианса по източния фронт'', каза още Петков.

Лидерът на АБВАБВАлтернатива за българско възраждане, широко известна със съкращението АБВ, е лявоцентристка посочи, че друга точка в проекта на декларация предвижда Република България да се противопостави на разполагането на нападателни оръжия с ядрени бойни глави на територията на страната.

Румен Петков: Не бива да допускаме инфраструктурата ни да се ползва за военни цели на САЩ

Това са две решения, които Народното събрание задължително трябва да приеме, за да е ясно на българските граждани каква е позицията на държавните институции, и второ - да е ясно на нашите партньори и съседи какви са нашите позиции, заяви Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Той обърна внимание, че на 4 август 2022 г. се навършват 30 години от подписването на Договора за приятелство и взаимопомощ между България и Руската федерация.

,,Трябва много прецизно да се прегледа договора и ангажиментите, които двете страни сме поели една към друга. Едностранното нарушаване на ангажиментите, свързани със сигурността от наша страна, ще предизвикат и съответните контрамерки и реакции. Външно министерство е длъжно да предостави и в Комисията по отбратна и сигурност и в Комисията по външна политика този договор заедно с проекта на декларация, за който ние говорим. Второ, както ген. Петков уместно уточни, освен срещата Русия - НАТО, се превръща среща на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа - Русия. Това е много грубо извращаване на обективната ситуация, в която сме. Русия е част от ОССЕ. Какво означава тази среща? Кой инициира тази среща? Всички знаем, че на 1 януари председателството на ОССЕ се поема от Полша. Всички знаем какво е отношението на Полша към Русия. Ако целта е да се предизвика допълнително напрежение, ако целта е да се предизвика допълнително изостряне - най-лесният път е този. Какво означава организацията да се среща официално и публично с една от държавите, които членуват в нея. Има неща, които будят прекалено много въпросителни. За съжаление част от тези въпросителни получиха много категоричен отговор от страна на Външно министерство на Руската федерация. На първия етап заявиха, че в разговорите САЩ и НАТО ще участва и Министерство на отбраната на Руската федерация. Президентът Путин заяви, че от определен момент нататък министърът и неговите колеги ще имат водеща роля при вземането на решението и си запазват правото да напуснат преговорният процес при определени обстоятелства. Това натягане, докъдето стигаме, къде ни връща? Ще направя всичко, което мога, за да извадим стенограмите от разговорите между канцлера Кол и Горбачов, между ръководството на САЩ президента Буш-старши и тогавашния държавен секретар на СССР Шеварднадзе'', коментира Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

По думите му така ще се знае откъде се е тръгнало.

Ние трябва да се определим - ако искаме да ставаме мишена, ако искаме да стигнем до катастрофалното положение - затворени пристанища и затворено въздушно пространство, ако искаме да съсипем туризма, да обявим, че ние ще разполагаме допълнително въоръжение. Държвата ни ще бъде ползвана за логистични цели, каза още Румен ПетковРумен Петков Румен Йорданов Петков е роден на 23 юни 1961 г. в Плевен. Учи в Математическа гимназия "Гео Милев" в.

Владимир Василев
5375 19

Свързани новини

Коментари 19

Добави коментар

2021.12.29 | 18:47

19
На кого ставаме мишена? Да не би Русландия да има териториални претенции към България? Или Сърбия или макетата? Как е водата във фонтана, селски? Превеждат ли рубли редовно?

2021.12.29 | 16:40

18
Защо се мъчиш червен глупако? Бегай да удариш едно твърдо, та белким се успокоиш!
Хм...

2021.12.29 | 14:39

17
Народа?.....Този дето си избра агент на КГБ за президент,чалга шоумен с измислена партия за спасител и харвардски мошеници за управляващи? Този тарод е способен само да лиже задниците на грабителите си.
али баба

2021.12.29 | 14:04

8
абе простаци,ако не беше дядо иван през 1877/78 г. сега тука ОЩЕ щеше да команднва ,реджеб АГАТА....

2021.12.29 | 14:36

16
Ицо,живее в Европейския съюз ръководител на който е акушергинеколог, душата на който е отдадена на САТАНАТА!Очаква те 8ма доза ваксина и скорошна СМЪРТ
lexington steele

2021.12.29 | 14:13

10
Какво значение има на кого ще бъдеш роб - на Ердоан или на Путин? Ти самия си роб - робуваш на стереотипи! ДА не мислиш че руския цар се е вдигнал щото много обича братята си християни българи? Или по скоро се е опитал за завладее проливите?!?! Я помисли малко - ако изобщо си способен!!!
ИЦО

2021.12.29 | 14:11

9
Абе не знам за дядо ти Иван, ама аз искам да живея в свободна европейска държава, а не под заплаха от ботоксното джудже чекист от кремъл - дядя Вова! ПОНЯТНО ДРУЖОК???

2021.12.29 | 13:18

2
Тази страна вече е мишена и си заслужава да е такава. Не трябва да се забравя, че нямаше референдум за нато.

2021.12.29 | 14:31

15
Не е късно народа да си каже думата!
Е да...

2021.12.29 | 14:29

14
Ама Румъния и Полша не са "братушки" на руснаците. Нещо повече. От Румъния руснациге анексираха Молдова,а от Поляците западна Украйна,избитите 22000 поляци в Катин също не е повод за любов. Те за това и едните ,и другите ги недолюбват. Колкото и да не ви се вярва ,липсата та сухоземна връзка ни спасява ,за сега ,от братушките. За това пък тихомълком си инсталираха 6тата колона по нашето Черноморие.....
Точно

2021.12.29 | 13:35

4
Най-голямата заблуда е че тази война е била "освободителна". Те са си правили сметката да присвоят нашите територии,дори са се съгласили да ревизират договореностите от Сан Стефано и да подпишат Берлинския договор,а той е обезсмислил оставането им тъй като вече губят Босфора и Дарданелите....
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2021.12.29 | 14:25

13
че си тъпунгер е ясно ама защо еизлагаш като пишеш
един

2021.12.29 | 14:14

11
Румъния и Полша не са ли мишени?Зора ти е,че ще ти спрат рублите!
няма как да си русофоб и да не си пед-ал

2021.12.29 | 14:24

12
тъпунгер
Брей

2021.12.29 | 13:08

1
И какво, да чакаме руснаците да дойдат ли? Ами тогава ставаме мишена на НАТО.
глупак

2021.12.29 | 13:57

7
къде ще идват руснаците еврегеев тъпанар
Обикновена Пунта Мара

2021.12.29 | 13:39

5
"Другарю" Петков, а ако НЕ РАЗКРИЕМ:НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,........... и т. н.,................. и т. н., "Хемус", ИЗБЯГАЛОТО шофьорче с КОЛАТА от Калотина,.........., КАКВО СТАВАМЕ???? .
Фамилията

2021.12.29 | 13:52

6
Защо давате трибуна на този алкохолик, пикаещ по шадвараните в Плевен? А ако откажем да допуснем разполагането на допълнителни войски..... може един ден да ни се наложи /недай боже/ да имаме нужда помощ от НАТО и тогава к`во? Пълен пиздец. ЧЕ то и сега сме си мишена.

Добави коментар

Водещи новини