Любен Дилов отговори на Слави Трифонов във ФБ

  • 23 декември 2021 15:58

  • 35316
  • 24
Любен Дилов отговори на Слави Трифонов във ФБ
© Булфото архив
Слушай новината Слушай новината

Депутатът от ГЕРБ-СДС Любен Дилов-син отговори на лидерът на "Има такъв народ" Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, който по-рано публикува пост за него във Фейсбук. Поводът е това, че Дилов се оттегли от комисията по култура в парламента, тъй като не е съгласен с назначаването на Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. за неин председател.

Публикуваме статуса на Дилов без редакторска намеса:

Слави към Дилов-син: Бивши ми приятелю и колега, Любене, тъжно ми е и ме е срам

"Не мога да не споделя този пост по няколко причини:

- За пръв път след 2003-а, когато се разделихме, Слави споменава името ми лично. Обидата у него, че изоставих общото ни начинание тогава, беше голяма и в известна степен разбираема. Тази особена травмичност той лекуваше, превръщайки ме в Онзи, чието име не трябва да се споменава. Изоставих го, защото Той ме постави пред избора Шоуто на Слави или Гергьовден. Вероятно изборът ми е бил труден за разбиране. Да изоставиш славата и парите в името на една доста грапава политическа съдба, наистина изглежда налудно...

- От тук и втория повод да споделя поста: никога не съм бил член на друга политическа организация, освен на Движение Гергьовден. На което и Слави, и Тошко са основатели. Химнът на Движението е написан от прекрасния Ивайло Вълчев... През годините, вследствие на различни обсотятелства, Движение Гергьовден, което малък и жилав политически клуб (никога не си е поставяло за цел да се превръща в голяма партия) участваше в различни коалиции. Някои успешни - "Дядо, баба и внуче" с Демократите и Зеделците на г-ж Мозер, например. Други - да кажем - по-скоро комични. Заедно с ВМРО (коалицията ЕТО КАК!) взехеме над 160 хил. гласа срещу свръх мобилизирания Иван Костов и дебюта на Симеон Втори през 2001. Имахме светли моменти, имаме и падения повече от 25 години. Най-важното - ще продължаваме да ги имаме. Последните три години имаме подписано споразумение само със СДС. Винаги сме търсели съюзници в десния и консервативния спектър. Подкрепихме СДС и на европейските избори, подкрепяме ги и сега, както и в миналото, защото - въпреки всичко - смятаме, че това е по-добрата приказка за България. С ГЕРБ нямаме споразумение, но се присъединихме към коалицията, когато те имаха нужда от нас, а не ние от тях, за да се облажим от управлението. Т.е. пак сме опозиция - обичайното агрегатно състояние на Гергьовден.

- Иронията на историята е непобедима. Сега Слави превръща шоуто и телевизията си в партия. Т.е. той е поставен пред същия избор, както през 2003-а, но от самия себе си. И понеже все още не е много ясно какво окончателно ще избере, желая му кураж. Знам, че не е леко.

- Глупавите хора обсъждат други хора, умните хора обсъждат идеи. Това и казах от трибуната в парламента. Идеята за такъв председател на комисията е несъвместима с моите идеи. Не съм обсъждал Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. и нямам нищо против Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г. - в крайна сметка всички състояния на народа е редно да бъдат представени в Народното събрание. Още повече, че именно аз съм го избирал за сценарист на Ку-ку на конкурс, заедно с Росен Петров и Николай Русакиев.

- Дали можеш да наречеш един човек "уважаеми" или не можеш, до голяма степен зависи и от самия него. Присъствието и изявите в 45-ото и 46-ото народни събрания на новия председател на комисията по култура предпоставиха това ми решение. Горещо защитавах Слави Бинев, когато беше предложен за същия пост, защото в моите очи той е УВАЖАЕМИ с големи букви. И щеше да бъде свръхполезен като председател на Комисията по култура и медии, защото е страхотен мениджър и разбира от това, което имаше да се прави. И продължава да е така, независимо от протестите на приятелите ми от артистичните гилдии тогава. Днес гилдиите мълчат. Явно те сега нямат проблем. Като нечлен на комисията и аз нямам.

- Присъединявам се към поздравленията и благопожеланията на Слави за Светло Рождество и щастлива нова година. Съдбата на Богочовека, чието Рождение ще честваме само след часове идва да ни каже, че Бог ни е дарил с най-голямото изпитание: избора. Но и Бог не ни подлага на изпитания, с които да не можем да се справим! Дори на Сина си е дал правото на избор и точно този избор е Великия символ, който една голяма част от човечество чества в нощта на 24 декември. Светла да ви е тази нощ, след която денят непрекъсанто нараства. Светли, здрави и щастливи да са ви идващите дни!"

Мая Йорданова
35316 24

Свързани новини

Коментари 24

Добави коментар

2021.12.28 | 16:33

24
ТОЗИ Е ЕДИН МНОГО ПРОСТ РУНГЕЛ С ПРЕТЕНЦИИ ЗА ИНТЕЛЕКТУАЛНО РАЗВИТИЕ,НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ БЕЗ ПОКРИТИЕ!
асдаа

2021.12.25 | 16:27

23
Любене, ако баща ти беше жив щеше да те удуши със собствените си ръце. И после щеше да те провеси на НДК-то докато те изкълват гаргите.

2021.12.23 | 16:55

5
Дилов е достоен син на баща си!
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:30

22
Да бе-ТЪП И ОТВРСТИТЕЛЕН...БАЩИЧКО
������,

2021.12.23 | 19:43

20
ЛЮБЕН ДИЛОВ Е ПЪЛЕН БОКЛУК.
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:29

21
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...

2021.12.23 | 19:23

19
Интересно,... да нямаш професия, а 30години да ядеш филии с мед и масло....и от парламентарната трибуна да даваш акъл на лекари, инженери, архитекти, строители и т.н. -Зоя Деянова "Свободно слово"
абе,

2021.12.23 | 19:14

18
що не си вземете стая в некой хотел, педали смотани
ШИБАМ CBИНЯТА ПЕЕВСКИ

2021.12.23 | 18:54

17
ЛЮБО, АМА МНОГО ЛИ Е ИНТЕЛИГЕНТЕН БОЙКО? ХАХАХАХА. БЕЗГPЪБHAЧНА КУPBA.
никой не го еве за вашите

2021.12.23 | 18:45

16
смешни взаимоотношения
фен

2021.12.23 | 18:33

15
Винаги съм се чудил, в какво точно се заключава да работиш "син" !?!??
попай моряка

2021.12.23 | 18:13

14
Лапай шнорхела и се потапяй .

Добави коментар

Водещи новини