Парламентът избра петима нови депутати

  • 22 декември 2021 09:43

  • 663
  • 2
Парламентът избра петима нови депутати
© Булфото (архив)

Парламентът избра петима нови депутати от "Продължаваме Промяната" положиха клетва в 47-ото Народно събрание в началото на пленарното заседание.

Това са Димитър Гочев, Николай Ангов, Иван Манев, Петър Кьосев и Лозко Лозев.


Димитър Гочев влиза в парламента на мястото на Радостина Ценова. Николай Ангов ще е депутат за времето, в което Кирил Петков е премиер. Иван Манев ще замени Иван Христанов, а Петър Косьов - Любомир Попйорданов. Лозко Лозев ще бъде депутат на мястото на Атанас Атанасов.

Към 47-ото Народно събрание трябва да бъдат създадени и следните постоянни комисии: Комисия по бюджет и финанси; Комисия по конституционни и правни въпроси;
Комисия по икономическа политика и иновации; Комисия по енергетика; Комисия по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление; Комисия по външна политика; Комисия по въпросите на Европейския съюз; Комисия по отбрана; Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред; Комисия за контрол над службите за сигурност, прилагането и използването на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по Закона за електронните съобщения; Комисия по земеделието, храните и горите; Комисия по труда, социалната и демографската политика; Комисия по образованието и науката; Комисия по въпросите на децата, младежта и спорта; Комисия по здравеопазването; Комисия по околната среда и водите; Комисия по транспорт и съобщения; Комисия по електронно управление и информационни технологии; Комисия по културата и медиите; Комисия за прякото участие на гражданите и взаимодействието с гражданското общество; Комисия по правата на човека, вероизповеданията и жалбите на гражданите; Комисия по политиките за българите извън страната; Комисия по превенция и противодействие на корупцията; Комисия по туризъм.

НА ЖИВО: Депутатите разместиха първоначалния си проект на програма, Костадин Костадинов заплаши с бунт заради зеления сертификат

Последвайте канала на

Десислава Станева
663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Умник Гюро

2021.12.22 | 12:05

2
Не само щурм на парламента... Ще има бесило за всеки, който налага класово и социално разделение сред народа... Ще има бесило за всеки, който погазва българската конституция и осъществява медицински геноцид... Ще има бесило за всеки, който ваксинира - убива български деца! Този сатанист-премиер и сатанист-президент ще ги кълцаме къс по къс.
Анонимен

2021.12.22 | 10:11

1
Бойко изкара мафията дано тези да не ги вкарат пак.

Добави коментар

Водещи новини