Дянков: Бюджетът е балансиран

  • 08 юни 2012 11:20

  • 634
  • 2
Дянков: Бюджетът е балансиран
©

Обявените за противоконституционни текстове в закона за местните данъци и такси имат дайствие след 20 април 2011 година. Т.е. туристическият данък трябва да бъде платен от всички търговци иданъкоплатци до тази дата.

Това каза от парламентарната трибуна вицепремиерът и министър на финансите Симеон ДянковСимеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи в отговор на депутатски въпрос. По думите му трябва да е ясно за всички данъкоплатци как за тази година и нататък трябва да се изпълнява закона. Той обеща да поиска справка в кои общини не са заплатени таксите за 2011 година

Бюджетът е на баланс. Трябваха ни две години, за да го балансираме, но вече мога да кажа, че през послените месеци това е факт, каза още вицепремиерът.

НДК е собственост на държавата, а в капитала на дружеството е и варненския фестивален комплекс. Правната промяна наложи за първи път да бъде изготвен финансов отчет на дружеството в 30-годишната му история.

Близо 5 милиона лева са начислени за амортизации наведнъж. Приходите за 2012 година по текуща информация данните още не са излязли, каза Дянков в отговор на питане на депутата Антон Кутев. По информация на Кутев около 2 млн. лв. годишно са били приходите на НДК предишните години.

Според Дянков такса смет на НДК се е увеличила четирикратно, а вече се плаща и данък сгради. Дружеството изчиства някои от проблемите, които са се натрупали през годините.

Последвайте канала на

634 2

Коментари 2

Добави коментар
Беш

2012.06.08 | 21:02

2
Как не са ти отрязали грозната главичка още като се е подала на майка ти от путката? Курва мръсна.
дишо

2012.06.08 | 17:20

1
Бюджета е балансиран........... вече не могат да крадат повече от това, което изкарваме за година! Пълна лъжа, а облигационния заем- 2 милиарда ще откраднат от това което ще изкараме в бъдеще. И да не се оправдават с царя. Ако не бяха срутили вътрешното производство с мероприятия за изземване на бизнеса от "неподходящите капиталисти"/ как иначе да се охарактеризира сагата с неплащане на фирмите изпълнили държавни поръчки/ с поставянето на калинки по възловите места в управлението, с кражбите на акциз и ДДС тези два милиарда щеха да дойдат от бюджета.

Добави коментар

Водещи новини