Политолог: Кирил Петков вдига летвата много високо

  • 17 декември 2021 18:43

  • 5476
  • 0
Политолог: Кирил Петков вдига летвата много високо
© БНТ

В първата седмица на новото правителство видях голяма доза дръзновение и много обещания. Обещанията са хубаво нещо, но те трябва и да се изпълняват. Дано това да не се окаже капан, каза в предаването "Още от деня" по БНТ политологът Петър Чолаков.

От гледна точка на имидж, на послания мисля, че имам с какво да се похвалим, добави той.

Новите управляващи започнаха с младежки ентусиазъм. Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически обаче се увлече с обещанията, заяви политологът Стойчо Стойчев. Достататъчно беше да вземе мандата и да направи правителство. Избирателите помнят обещанията. Петков обещава много неща, които няма как да се изпълнят, посочи Стойчев.

Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически поставя летвата много високо. Не мога да кажа кое ще се случи и кое няма да се случи от обещанията, но ми прави впечатление, че много се обещава. Ако корупцията може да бъде ограничена, това ще бъде сериозен успех. Съкращаването на държавната администрация също според мен е нещо полезно. При Петков има майсторството на красивото говорене, но в същото време и умение да се постигат резултати, коментира Петър Чолаков.

Кирил Петков: Днес ще се потвърди замразяването на цените

По думите му мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще направи позитивно впечатление на хората в краткосрочен план, защото у нас има много енергийно бедни. В следващите няколко месеца обаче ще трябва да разберем, че безплатен обяд няма, цените ще започнат да скачат и това може да се обърне срещу сегашните управляващи, отбеляза Чолаков.

Този парламент идва с големи заявки, каза Стойчо Стойчев. Тази седмица парламентът показа две лица – занимаваше се с битови въпроси, като това как да си получават парите депутатите, и разбира се, с мораториума. Този мораториум звучи стряскащо. При продължително действие на този мораториум ще се стигне до отлив на предлагане, което отново ще вдигне цените. Отделно от това може да получим солидна глоба от Европейската комисия, защото това е намеса в пазара, заяви още Стойчо Стойчев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5476 0

Свързани новини

Водещи новини