Румен Радев: Последни сме по ваксинация и трябва дълбоко да се замислим

  • 16 декември 2021 11:49

  • 3927
  • 30
© Булфото

Последни сме по ваксинация и трябва дълбоко да се замислим, заяви днес президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на при пристигането си за участие в заседанието на Европейския съвет в Брюксел, където държавните и правителствените ръководители от ЕС ще разговарят по различни въпроси, включително за овладяването на пандемията от COVID-19.

Не можем да твърдим, че България е заплаха в никакъв случай, добави държавният глава по повод по-ниския дял на ваксинираните у нас. Пандемията е много динамична като разпространение в различните страни. Трудно се установяват единни стандарти в Европа. България прави всичко възможно, посочи президентът.

Румен Радев в Брюксел: Преговорите със Северна Македония не се водят от срокове, а от резултати

Той отбеляза, че служебното правителство е създало всички необходими условия, който желае, да може да се ваксинира. България успя да пречупи пандемията, без да затваря страната, което щеше да има катастрофални последици върху икономиката, социалния живот, образованието, добави президентът.

Мисля, че отстъплението на болестта, което виждаме днес, трябва да бъде използвано за укрепване на нашата здравна система, допълни държавният глава. 

Държавният глава посочи още, че ядрената енергия изисква дългосрочно планиране и инвестиране и това ще бъде и борбата в Съвета. Франция води активно тази борба с подкрепата на редица държави, сред които и България. „Ние имаме общи цели – признаването и класифицирането на ядрената енергия и природния газ като зелена енергия, защото това ще има ефект върху екологията, ще има голям обществен и икономически ефект“, заяви президентът. Румен Радев добави, че това е бъдещето и България няма да отстъпи от тези позиции.

Урсула фон дер Лайен: ЕС има нужда от ядрена енергия и от газ

За България е изключително важно ядрената енергия да бъде призната като един от инструментите за постигане на целите на зелената сделка. Предложението тя да бъде призната, но само за временен период, не е в интерес на инвеститорите, допълни Радев.

В отговор на въпрос за отношенията между ЕС и Русия, президентът посочи, че напрежение съществува, но редица европейски лидери са изразили мнение, че трябва да се търси диалог за постигане на  деескалация. „В случая става така, че сигурността на Европа, както заяви и президентът Макрон, се обсъжда между Русия и САЩ, а Европа липсва в този диалог“, отбеляза Румен Радев и добави, че ЕС следва да търси диалога, да постави ясно европейските изисквания, които да гарантират сигурността.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3927 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар
Пепо

2021.12.16 | 23:21

30
И нс тоя му вксраха настройки в Брюксел.Чудя се защо преди изборите не го казваше това!

2021.12.16 | 14:46

23
Онзи ден Шиши пусна бомбата: чрез Пристанище Варна Радев в получил 60 млн $ от руснаците за да лобира за техни банки. Шиши сложи Радев на пържолника... Ще имаме президент ударен от закона Магнитски... Радев, Радев, за Грипените и 5те милиона, може и да те помилват, ама за 60те милиона от руснаците, които получи през Пристанище Варна... Руснаците не са цивилизовани като шведите../Кьовеши получи папка от Гешев с документи и на есен Радево-Божковото правителство, начело с Радев по затворите.

2021.12.16 | 15:46

29
Кьовеше първо ще вкара Боко и каскета в затвора, защото има ПАПКАТА за тях от Радев

2021.12.16 | 14:47

24
Румен Радев Решетников има идеалния профила да бъде първият български президент вкаран в затвора за груби нарушения на закона,превръщане на администрацията на военно-въздушните сили в бардак антибългарската политика и лобиране,провеждани от него ,в полза на чужда и враждебна на България държава -Русия .Поста който заема е вече компроментиран от налагане на екип със съмнителни качества и приоритети.Лицето Иво Христов е известен като човек с много зависимости,руски агент и антиевропеец.Той е в основата на десетки политически гафове на Радев ,който освен от руски самолети с изтекъл срок на годност от друго едва ли разбира.Не е виновен човечецът,жертва е на комунистическата казарма и БКП.Президентството, в този му вид представлява опасност за националната сигурност!

2021.12.16 | 15:43

28
Да живее Русия!Европа без ток и газ,мачкай ги Вова!
miko

2021.12.16 | 13:38

16
Като се замисля дълбоко и се сещам как другаря президент отричаше вируса и правеше сбирки на Шипка!

2021.12.16 | 15:41

27
Има ГРИП,глупчо!Сещам се за филма КИТ,а то ставаше въпрос за ЦАЦА.

2021.12.16 | 14:48

25
НA НEКAДЪРНOТO ФAТМAШКO ПРAВИТEЛCТВO !!!! OCТAВКA НA AЙЛЯКЧИЯТA - ФИГУРAНТ !!OCТAВКA НA ПOДCТРEКAТEЛЯ - МEТEЖНИК !!! OCТAВКA НA ЛЪЖEЦA ...CЪД И ЗAТВOР !

2021.12.16 | 15:03

26
Рохльо нали се гавреше с темата ковид! Нали, нямало! Защо не показа, как се е ваксинира? Със СПУТНИК ли?

2021.12.16 | 14:46

22
ВИДЕНОВАТА, ЛУКАНОВАТА ЗИМИ, ЩЕ НИ СЕ ВИДЯТ ПЕСЕН, СПРЯМО РАДЕВАТА КЪДЕТО СЕ ЗАДАВА. ДА ВРЪЩАМЕ БОЙКО ЗА ТРЕТИ ПЪТ ДА ИМ Е РИНЕ ЛАЙ...
Умник Гюро

2021.12.16 | 14:17

21
Браво на българския професор-депутат, Андрей Чорбанов. Най-сетне някой да каже истината: зелените сертификати унижават българските граждани и установяват класово-социално-расово разделение. Ние, българите, сме равни и никой не бива и не може да ни разделя. На премиера, Кирил Петков, който иска въвеждане на зелени сертификати по нареждане на Бил Гейтс, ще кажем: Е.и си майката, престъпник гнусен!

2021.12.16 | 14:04

20
Да са мислили тези, които гласуваха за теб, сега вече е късно!!!
balgarski glupak

2021.12.16 | 14:01

19
dobar den starshinka
като го правят

2021.12.16 | 13:48

18
ние сме последни по всичко г-н президент и ви съветвам вие да се замислите

Добави коментар

Водещи новини