ДПС зове за равносметка: къде се намираме на картата на цивилизоваността, демократичността и толерантността?

  • 10 декември 2021 12:02

  • 542
  • 4
ДПС зове за равносметка: къде се намираме на картата на цивилизоваността, демократичността и толерантността?
© Булфото (архив)

В Международния ден за правата на човека от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с призоваха в декларация от парламентарната трибуна всеки да си направи равносметка къде се намира България на световната карта на цивилизоваността, демократичността и толерантността.

Днес, 10 декември, отбелязваме Международния ден за правата на човека, посочи депутатът Станислав Анастасов, който прочете декларацията от името на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Той отбеляза, че са изминали 73 години откакто Общото събрание на ООН приема Всеобщата декларация за правата на човека и припомни пет кратки, но, по думите му, много важни текста от нея.

Днес е международният ден за премахването на насилието над жените

"А именно: чл. 2 Всеки човек има право на всички права и свободи, провъзгласени в тази декларация, без никакви различия, основани на раса, цвят на кожата, пол, език, религия, политически и други възгледи, национален или социален произход, материално, обществено или друго положение; Чл. 5 Никой не трябва да бъде подлаган на изтезания или жестоко нечовешко или унизително третиране или наказание; чл. 9 Никой не трябва бъде подлаган на произволен арест, задържане или изгнание; чл. 12 Никой не трябва да бъде подлаган на произволна намеса в личния му живот, семейство, жилището, кореспонденцията, нито на посегателства върху неговата чест и добро име. Всеки човек има право на закрила от закона срещу подобна намеса или посегателства. И накрая чл. 30, който е ключов за тълкуването на цялата декларация, а именно че нищо в тази декларация не може да бъде тълкувано като предоставящо право на дадена държава, група или лице да се занимава с каквато и да е дейност или да извършва действия, насочени към унищожаване на правата и свободите, провъзгласени в нея", посочи Станислав Анастасов.

"Ние от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с днес, 73 години след приемането на тази декларация и 31 години след идването на демокрацията в България, призоваваме всеки един от нас да си направи равносметка къде сме на световната карта на цивилизоваността, демократичността и толерантността", призова депутатът от Движението за права и свободи.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
542 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Недопустимо е циганска

2022.01.06 | 21:34

4
Партия във Български парламент.
Ходи си в турция

2022.01.06 | 20:02

3
Бе келеш ниеден.Тука е България,бе птицо проклета.

2021.12.10 | 12:49

2
В Анадола се намирате , вашта мама крадлива и нагла !
tom

2021.12.10 | 12:41

1
manafski ujas a manafi a demokraticno li e da imate deputat kato peevski nai goliamiat prestapnik u nas

Добави коментар

Водещи новини