Депутатите изслушват петима служебни министри

  • 10 декември 2021 07:39

  • 605
  • 1
Депутатите изслушват петима служебни министри
© Булфото

Депутатите ще изслушат 5-ма министри от служебния кабинет. В програмата за днес се предвижда само парламентарен контрол. Не е ясно как ще процедират народните представители във връзка с вчерашно проекторешение, което регламентира работата на депутати под карантина, тъй като дебатите завършиха без гласуване.

В контрола ще участват служебният министър на отбраната Георги Панайотов, на енергетиката Андрей Живков, на икономиката Даниела Везиева, а също и регионалният министър Виолета Комитова.

Най-много въпроси има към здравния министър Стойчо Кацаров. Той ще отговаря за проведената процедура за закупуване на щадящи тестове за деца, както и за липсата на шествалентната ваксина от задължителния имунизационен календар.

Не е ясно дали депутатите ще обсъдят работата на народните представители под карантина. От ГЕРБ предложиха в текста на решението да бъде включено изискване за задължителен зелен сертификат за достъп до Народното събрание.

БСП решава дали ще подпише коалиционното споразумение

Последва продължителен спор, който бе прекратен заради блиц контрола на премиера и заместниците му. Зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин уточни:

„На председателски съвет ще се уточним дали така както сме гласували програмата позволява да продължим, или ще трябва да се внесе отново в програмата на следващата седмица“.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
605 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
правителствен

2021.12.10 | 09:09

1
квартет БУФОСИНХРОНИСТИ,да ни е честито

Добави коментар

Водещи новини