Нинова за коалиционното споразумение: Нещата вървят по график

  • 08 декември 2021 11:43

  • 813
  • 6
© Novini.bg

След като приключи работният ден, тепърва отиваме да се запознаем с новия вариант на коалиционното споразумение, работните групи отново да го прегледат по политики. Говорих с колегата Кирил Петков и се разбрахме, че след като го видим във варианта, в който са го изпратили, ще се срещнем с него и с г-н Василев. Нещата вървят по график. Това каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "БСП за България" Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, предаде репортер на Novini.bg.

Попитана какъв срок си поставят за сключване на споразумението, тя заяви: "Възможно най-бързия. Както знаете, трябва да свикаме и Национален съвет. Още днес ще прегледаме новия вариант и ще решим в кой ден да свикаме Националния съвет. Искаме да се изправим пред Националния съвет с абсолютно уточнени всички детайли в споразумението. Би било загуба на време да свикваме Националния съвет и да приемем едно споразумение, което след това да се промени по искане на някоя от другите партии и ние отново да се събираме, за да коментираме техните искания".

Тя уточни, че предложенията за имена на министри от БСП, ще станат ясни, след като бъде изготвено писменото споразумение.

По думите ѝ никога не е било обсъждано създаването на министерство на държавните предприятия. Това беше фалшива новина или някаква интерпретация, винаги сме обсъждали министерство на икономиката и индустрията, подчерта лидерът на БСП.

В отговор на въпрос дали споразумението ще бъде подписано поотделно или ще има обща лидерска среща, Нинова каза: "Досега сме разговаряли, че лидерите на "Продължаваме промяната" подписват отделно с всяка една от партиите в коалицията. Ако се стигне до общо подписване, това за нас би било по-добре. Още в началото на воденето на разговорите ние заявихме, че е хубаво да има обща лидерска среща, едновременно да седнем и да изясним спортните въпроси, а не да си препредаваме промени в споразумението. До този момент "Продължаваме промяната" не са ни поканили на такава обща среща и до този момент знаем, че ще подписвам отделно. Ако днес има промяна, според мен е за добро".

Кирил Петков: Най-вероятно утре или вдругиден сме готови да вземем мандата

Последвайте канала на

Константин Тодоров
813 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Вагинир Пути

2021.12.23 | 22:23

6
ВСЕ ПО УСЪРДНО ЛИЗАНЕ НА ОСРАНИТЕ РУСКИ ГЪЗОВЕ...ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ...ВСЕ ТАКАААА ДО КРАЯ НА МОСКВААААА...АМИН,ДАЙ БОЖЕ!!!...
Бесепар

2021.12.09 | 11:15

5
Къде сме тръгнали с Нинова милионерката???
Ехх

2021.12.08 | 12:37

4
Е няма ли поне две, три условия, крушевската биволица :) Или не и се изпуска последния влак :)
Евала Ку.рнело!

2021.12.08 | 12:36

3
Венсеремус :)
popche

2021.12.08 | 12:33

2
кой график на ЧЕРВЕНИЯ ТАТКО ОТ МОСКВА С НЕГОВОТО ОТРОЧЕ РАДЕВ
tom

2021.12.08 | 12:29

1
bravo na smeshnikat kirco horata go izbraha za da im sloji podlogata na grob osranata ninova da gi rakovodi.

Добави коментар

Водещи новини