Пламен Орешарски: България не прави важните реформи - това е оценката на ЕК

  • 07 юни 2012 14:52

  • 1143
  • 1
Пламен Орешарски: България не прави важните реформи - това е оценката на ЕК
© Булфото

България не прави важните реформи - това е оценката на Европейската комисия, отбеляза Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 на брифинг в НС. Той, заедно с народните представители от левицата Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за, Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на и Валентина Богданова, представиха позицията на ПГКБ по Доклада на Европейската комисия за изпълнението на конвергентната програма и националната програма за реформи на страната, съобщиха от пресцентъра на БСП.

Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21 отбеляза, че единствената добра новина в доклада е прекратяването на процедурата за прекомерен бюджетен дефицит, който вече е под 3%. Според депутата всички други критики и препоръки на доклада са повече от обезпокоителни. „От 2005- 2006г. досега документите на ЕК не са съдържали толкова сериозни критики към състоянието на България”, заяви Орешарски. Той изтъкна, че дори в уж най-силната област на ГЕРБ - фискалната политика, ЕК има много критични оценки. Заплахите за икономическия растеж и жизнения стандарт на българите не само остават, но и се задълбочават. Влошава се състоянието на пенсионната и здравната система. „Неефективността на публичните разходи рискува дългосрочната устойчивост на публичните финанси, особено в областта на пенсионната и здравната система. Тяхната предвидимост и стабилност се подкопават значително”, аргументира се Пламен ОрешарскиПламен Орешарски Доц. д-р ик. Пламен Василев Орешарски е български финансист, преподавател и политик. Роден е на 21. Всичко това се дължи на изключително лошата събираемост на приходите.

"Заради недалновидното и безхаберно управление на държавата ежедневно 420 българи остават без работа", заяви депутатът от ПГКБ Драгомир СтойневДрагомир Стойнев Драгомир Велков Стойнев е роден на 6 май 1976 г. в Триполи, Либия. Той е икономист, възпитаник на. Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за се възмути, че ГЕРБ не се вслушва дори, когато са очевидни пропуските им. „Предлагали сме много добри идеи, но от ГЕРБ просто не ги чуват”, каза Нинова. Според нея точно безхаберното и недиалогично поведение на управляващите е един от основните проблеми, заради които се е стигнало до крайно критичните позиции в доклада на ЕК.

Валентина Богданова открои друг от най- критикуваните от ЕК сектори - „Образование и наука”. „Настояваме за нова оперативна програма „Образование и наука” и само ако заложим на този приоритет, можем да имаме производителност, високи доходи и модерно общество”, каза депутатът от левицата. Богданова допълни, че България е посочена като страната в ЕС с най-висок процент на неграмотност.
 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1143 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2014.02.02 | 09:47

1
КАКВО НИ ЧАКА ОЩЕ ....,АКО ГЕРБ ВЗЕМАТ ОЩЕ ЕДИН МАНДАТ.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини