Политолог: Да не се краде е основната политическа линия, която това мнозинство ще следва

  • 03 декември 2021 18:50

  • 937
  • 5
Политолог: Да не се краде е основната политическа линия, която това мнозинство ще следва
© Кадър: БНТ

От третия път ще се получи. Това заяви политическия анализатор Слави Василев в предаването „Още от деня“ по БНТ.

Според политолога Даниел Смилов би могло да има мнозинство, което да направи смислени неща за държавата. Предпоставките за това са добри. Очертава се една стабилна основа.

Важното е, че вече имаме работещо НС. Още другата седмица ще се разбере дали мнозинството иска да работи или не. Това заяви политологът доц. Антоний Гълъбов.

С непълна обща снимка приключи първият работен ден на НС

„Оформя се някакво мнозинство. В парламента се опитват да направят нещо много ускорено, но не трябва да се прибързва. Конституционната процедура може да накара политиците да вземат прибързани решения, което няма да е добре“, предупреди Смилов.

„Начинът, по който бяха осъществени преговорите, показва, че партиите имат различен подход. Разликата между сега и предишните коалиции е детайлността. Нека оставим политиците да довършат преговорите“, подчерта Василев.

„Да не се краде е основната политическа линия, която това мнозинство ще следва. Това е много голям плюс. Необходимостта от реформа е толкова голяма, че и леви и десни могат да реализират тези идеи“, смята политологът.

„В Германия широките коалиции са приложими. Защо да не бъде така и при нас. Защо трябва да се прогнозира най-лошото?“, пита се Смилов.

„По-важно е свикването на събранието, но също и неотложният дневен ред на българските граждани. В България има много работа за вършене и то веднага. Важното е да се гледа в една посока. В България има множествена криза“, предупреди доц. Гълъбов

„Много по-важно е да се изчистят разминаванията по програмата и след това да се коментират постовете“, подчерта Смилов.

Днес направи впечатление младостта на депутатите. По този повод анализаторите заявиха следното:

„Големият въпрос е дали младостта кореспондира с опита. Живеем в едно ускорено общество, в което един талантлив човек може да се докаже рано“, изтъкна доц. Гълъбов

„От успеха на младия председател на НС зависи дали ще продължи промяната“, заяви Василев.

Важно е да не станем свидетели на младостта и политическия инфантилизъм“, посочи доц. Антоний Гълъбов и уточни, че през последните 30 години все чува, че Преходът свършва по повод заявката за промяна.

„В случая може да става въпрос за пропрезидентско мнозинство, но в това няма нищо лошо, ако това е линията, която определят хората“, каза още Василев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
937 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.12.03 | 21:02

4
ДА СЕ КРАДЕ Е ОСНОВНАТА ЛИНИЯ КОЕТО ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО ЩЕ СЛЕДВА
Романов

2021.12.03 | 21:05

5
Точно , Ясно , Конкретно и Правилно ! Само фолк певец не се сетиха да вкарат вътре .
Въхх

2021.12.03 | 20:55

3
А Кирчо и Кокорчо знаят ли?

2021.12.03 | 20:41

1
Много е важно , че Борисов е на кучето в немития , лайнян гъ,з !
Дали

2021.12.03 | 20:54

2
Дали е там?

Добави коментар

Водещи новини